Opplysningen skal bli bedre

Mange opplever at de er registrert med gamle, hemmelige eller rett og slett helt ukjente telefonnummer i de mange nummeropplysningsdatabasene i Norge. Nå foreslås det at de forskjellige aktørene skal lages en felles database for å rydde opp i alt rotet.

- Nummeropplysningen har blitt dyrere og dårligere etter monopolets fall, og det er viktig at Post- og teletilsynet nå ser på årsakene. En felles database kan være en god løsning, og vi følger nøye med på dette arbeidet, sier statssekretær Hege Solbakken i Samferdselsdepartementet til Dagens Næringsliv.

Flere vil bidra
Post- og teletilsynet har fått indikasjoner om at flere aktører kan være villig til å få ordnet opp i problematikken. Opplysningen 1881, som er den største aktøren på markedet, har sagt seg villig til å åpne lommeboken for å bidra til dette.

- Ja, vi er positive til å være med og bidra til at vi får et felles datagrunnlag for nummeropplysning, sier markedsdirektør Kennet Fredstie i Opplysningen 1881 til Dagens Næringsliv.

Lite kjent med kostnaden
Mange vet heller ikke at bruk av nummeropplysningstjenester er ekstremt dyrt. En helt normal samtale til en av nummeropplysningsaktørene koster fort mer enn 20 kroner.

Det billigste er å bruke noen av nummeropplysningstjenestene på SMS. Her er billigste aktør nummer 1890, som tar syv kroner per melding, skriver Dagens Næringsliv. På motsatt ende av spekteret finnes nummeret 1985, som tar hele 12 kroner per melding.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen