Opplev den totale solformørkelse

I dag vil Norge for første gang på 54 år oppleve en total solformørkelse. Heldigvis har teknologien utviklet seg på disse årene og du kan se det hele på nett.

Første gang på 54 år
Norsk Romsenter er uten tvil svært spente på begivenheten og de arrangerer storstilt samling i Frognerparken for de som vil se hendelsen i Oslo sammen med andre. De som bor på Svalbard og Kvitøya vil derimot få best utsyn til hendelsen for der blir formørkelsen total. Det blir utvilsomt spesielt i disse dager med midnattssol. Litt mørke vil nok være kjærkomment. Men om du ikke er bosatt her oppe vil du likevel kunne se den totale formørkelsen. Nettsiden Astronomi.no vil nemlig sende webcast av begivenheten. Det samme vil nettsidene til NASA, men her vil det utvilsomt være større pågang på serverne.


Slik ser jorda ut når det er total solformørkelse. (Foto: NASA)

2 minutter og 14 sekunders mørke
Den totale formørkelsen vil på det meste vare i 1 minutt og 27 sekunder. Flyene som sender bildene på webcasten vil derimot følge formørkelsen og være under totalt mørke i 2 minutter og 14 sekunder.

Selve begivenheten starter 11:45, så pass på å sette av noen minutter av lunsjpausen og gå inn på Astronomi.no sine sider for å se den totale formørkelsen. Eventuelt kan du selv ta en titt på himmelen. Selv de i Sør-Norge vil få noe å se på selv om formørkelsen her ikke blir på mer enn 50 prosent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen