Opplev verdens høyeste fjell med Street View
Teknofil
(Bilde: Google)

Opplev verdens høyeste fjell med Street View

Google har tatt turen opp på mount Everest.

Googles artige Street View-tjeneste, som lar deg beskue verden fra gatenivå, bygges stadig ut. Tidligere har vi skrevet om at søkemotorgiganten har inntatt utvalgte butikker, Amazonas-jungelen og undervannsverdenen.

Googles ambisiøse kartleggingsprosjekt ser ut til å fortsette med uforminsket styrke. Nå har noen av selskapets spreke sjeler lidd seg gjennom høydesyke og andre ubekvemmeligheter for å gi Street View-brukerne atter nye og unike bilder, denne gangen fra toppen av hvert enkelt kontinent.

Nytt terreng

En gruppe eventyrlystne medarbeidere har nemlig dratt på ekspedisjoner til noen av de mest berømte fjellene i verden. Målet har vært å få med seg flere av de såkalte «Seven Summits», det vil si de høyeste fjellene på hvert kontinent.

Resultatet har blitt at man nå kan nyte utsikten og omgivelsene fra fjell som Aconcagua i Argentina, Kilimanjaro i Tanzania, Mount Elbrus i Russland og Mount Everest i Nepal.

Google-gjengen har riktignok ikke forsøkt å bestige fjelltoppene, men derimot fulgt ulike stier og tatt flere 360-graders bilder av utsikt og severdigheter underveis. Flere av bildene er ganske detaljrike, og viser blant annet baser satt opp av ekte fjellklatrere.

Hele samlingen til eventyrerne kan du sjekke ut i Google Maps-galleriet.

Google har også utforsket andre naturlige underverker:
Den spektakulære Grand Canyon kan oppleves på Street View »

(Kilder: Googleblog, Techcrunch, Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen