Opplaget for iPad-magasiner stuper

iPad-magasiner er blitt lansert med stor suksess over hele verden. Et godt eksempel er magasinet Wired som hadde over 100 000 nedlastinger av sitt første iPad-nummer. Vi vil vel anta at nedlastingene av norske aviser som VG+ også har sett en lovende begynnelse. Dette er jo svært gode nyheter i en bransje der gode opplagstall ikke akkurat er hverdagskost.  

Men etter den søte kløe kommer imidlertid den sure svie. Igjen blir det bevist at ting ikke vokser inn i himmelen. Etter den store suksessen i begynnelsen, ser det ut til at tallene for blant annet Wired har begynt å avta. Opplagsanalysebyrået Audit Bureau of Circulation kan melde at alle som har vært villige til å gi fra seg tall viser et betydelig fall i nedlastinger. Det nevnte Wired hadde en gjennomsnittlig nedlasting på 31 000 fra juli til september, men etter dette er en tredjedel av dette borte. I oktober og november er man nede på helholdsvis 22 000 og 23 000 nedlastinger.

Også magasiner som Vanity Fair og GQ melder om liknende tilbakegang. Andre aktører som ikke er villige til å oppgi sine tall, ser også ut til å oppleve tilsvarende tilbakeganger i følge Electronista.

Hva så med Norge? Dette er det alt for tidlig å si noe om. De første publikasjonene her på berget har kun fått et par uker på seg, og vi må nok gi dem noen måneder før vi ser om utviklingen vi være tilsvarende. Litt skremmende må det likevel være for dem som har satset mye på dette.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen