Opphever svensk mobilforbud

Alternativ tekst mangler
Nå kan du snakke fritt på bussen i Stockholm igjen

Den 23 august i år fortalte vi om det nye mobilforbudet på kollektivtransporten i Stockholm i Sverige. I dag kom nyheten om at forbudet er opphevet.

Forbudet innebar såkalte mobilfrie soner på tog, t-bane og buss i hovedstaden. Bortsett fra svaksynte som ikke kunne se forbudskiltene, hadde ingen lov til å snakke i mobiltelefon utenom i nødsituasjoner.

Men nå er forbudet altså opphevet. Årsaken er at fylkestinget som inkluderer Stockholm rett og slett ikke så poenget med forbudet, som i tillegg ikke skulle håndheves.

De nye mobilreglene har ført til problemer for allergikere, skal vi to Maria Wallhager i Folkpartiet. Hun forteller til den svenske TV-kanalen TV4 at de mobilfrie sonene ofte kolliderte med de pelsdyrfrie sonene, skriver Mobil.se.

Da mobilrestriksjonene ble innført, brukte Stockholms Lokaltrafikk en halv million svenske kroner på klistrelapper med informasjon. Og nå, bare to måneder etter at forbudet ble innført, må selskapet bruke enda en halv million på nye klistrelapper som skal dekke over de gamle.

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen