TEST: Oppgradert penisforlenger
Test

Oppgradert penisforlenger

Testresultater

Nokia 8800 Sirocco

Positive ting Lekker, avansert, eksklusiv
Negative ting Tung, dyr, små taster
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 6

Testresultater

Nokia 8800 Sirocco

Positive ting Lekker, avansert, eksklusiv
Negative ting Tung, dyr, små taster
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 6
Nokias første utgave av luksusmobilen 8800 kom for godt over et år siden, og var en svært eksklusiv og lekker mobiltelefon. Allikevel sto ikke jubelen i taket da telefonen gjorde sitt inntog.

Nå gjør Nokia et nytt forsøk med Nokia 8800 Sirocco. Også denne gangen er telefonen lekker og tilbehøret overveldende. Vi har fått med ladestasjon, ekstra batteri, skinnetui, et matchende bluetooth-hodesett og et pusseskinn til å fjerne fingeravtrykk.

Skjerm
Skjermen er som på forgjengeren på størrelse med de klassiske kvadratiske Nokia-skjermene, men med 208x208 punkter, fremfor de vanlige 128x128.

I kombinasjon med en ny 3D-motor og 262.000 farger gir dette svært gode skjermbilder, både for menyer og video.

Tungvekter
8800 Sirocco tar ikke store plassen i lomma, men på vekten setter den tydelige spor. Telefonen er hakket tyngre enn forgjengeren og viser 138 gram på vekta. De beskjedne ytre målene kombinert med høy vekt gir en følelse av at vi holder i en telefon med høyere kvalitet enn de lette plastslektningene.

Oppgradert kamera
Kameraet på Nokia 8800 var en av skuffelsene på den opprinnelige telefonen. Det har Nokia gjort noe med, og i Sirocco-versjonen finner vi et 2 megapikselkamera som tar langt bedre bilder enn forgjengeren.

Allikevel savner vi blitz og muligheten for å ta bilder under vanskelige lysforhold. Nokia 8800 Sirocco er ingen typisk utendørstelefon, og skulle ideelt sett kunnet ta bedre bilder også innendørs.

I tillegg har Sirocco fått en musikkspiller, men uten støtte for minnekort, er det begrenset hvor mye musikk du får med deg. Når det er sagt, er det vel ingen som kjøper Nokia 8800 Sirocco for å høre på musikk, heller.

Batteri og minne
Batteritiden var nok et ankepunkt på førsteutgaven av 8800. Med Sirocco-versjonen har Nokia nok en gang klart å forbedre på en tidligere svakhet. Batteritiden er forbedret og har nå en levetid på opp til 240 timer eller 10 dager per batteri. Ettersom Nokia har slengt med et ekstra batteri, har du batteri nok til et par uker uten å måtte lade i mellomtiden.

Det er ikke bare batteriet som holder lenger. Minnekapasiteten er fordoblet, og du har nå 128MB å boltre deg på. Det er naturligvis en fordel når telefonen ikke har støtte for eksterne minnekort.

Brukervennlig
Nokia 8800 Sirocco er en del av Nokias Premium-serie. Utseendemessig lever telefonen absolutt opp til Premium-stempelet. Tar vi for oss brukervennligheten er ikke resultatet like oppløftende.

Tastene på Sirocco er hakket bedre enn de vi husker fra forgjengeren, men det er fortsatt vanskelig å komme til den nederste tasterekka. I tillegg er valgknappene rundt menyknappen vriene å komme til, selv for små, nette pikefingre. Men, det er med Sirocco som det er med stilettheler – det ser bra ut og er et mareritt å bruke.

Ikonene har fått en overhaling og matcher nå resten av telefonen. Også musikken er skiller seg fra øvrige Nokia-modeller. Denne gangen er det musikeren Brian Eno som har laget ringetoner for Nokia.

Prisbombe
En av de få tingene Nokia ikke har forbedret ved 8800 Sirocco er prislappen. Som den opprinnelige Nokia 8800 koster Sirocco-versjonen rundt 8000 kroner i butikk.

Etter noen uker med Nokia 8800 Sirocco har vi ikke funnet noen god grunn til å bla opp over 8000 kroner for denne telefonen – annet enn eventuelt for å vifte med den og vise at ”JA! Jeg har faktisk råd til å bruke mer enn åtte lapper på en mobiltelefon – slå den”. Vi kan ramse opp utallige telefoner som både er bedre og billigere – og faktisk penere enn Nokia 8800 Sirocco.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen