Oppgraderingsvennlig fra ASRock

Forrige gang ASRock lanserte noe lignende var på Computex Taipei, der de viste frem et "dobbelt-hovedkort" med både sokkel 754 og 939 for AMD-prosessorer. Nå står Intel for tur, og med P4 Combo-hovedkortet deres skulle eiere av 478-prosessorer som planlegger en oppgradering en gang i fremtiden kunne sove litt bedre.

Hovedkortet til ASRock har nemlig en prosessorsokkel for hver av Intels nåværende prosessorlinjer for desktopen; Sokkel 478 og LGA775. I følge ASRock er hovedkortet dermed "fremtidssikret".

Hovedkortet kjører på Intels 848P-brikkesett med støtte for 800FSB, så det skulle ikke bli noen problemer på overklokkingssiden - rent bortsett fra at 848-brkkesettet til Intel bare støtter én minnekanal. Hovedkortet har som sådan heller ikke PCI Express, men har til gjengjeld AGP-port til dagens skjermkort, 2x SATA-150, integrert lyd og alle de vanlige portene.

Det skal ikke være mulig å kjøre prosessorene samtidig; hovedkortet er heller tiltenkt de som er fornøyde med sokkel 478-prosessoren sin og som venter på bedre egenskaper (som f.eks. NX-bit) før de bytter prosessor.

Les mer om hovedkortet på ASRocks hjemmesider.

Det er uklart om hovedkortet noensinne kommer til Norge, eller hva prisen i så fall vil bli.

(Kilde: ASRock)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen