Oppgraderer Xenserver

Det "hotteste" med Xenserver 5 er nok betydelig oppgradert støtte for forskjellige operativsystemer og mulighet for å kjøre både 32- og 64-bits varianter i de virtuelle maskinene.

  • CentOS 5.2
  • RHEL 5.2
  • SLES10 SP2
  • Windows Server 2008

Kompatibilitet for så mange disksystemer og HA-teknologier som mulig har vært fokusområde for Xensource etter at Citrix tok over styringen. Dette har gjort at Xen enkelt kan plugges mot mange av administrassjonsystemene man allerede benytter.

Prismodellene for Xenserver 4 videreføres med Xenserver 5 – alt fra gratisversjonen til 5000 USD pr. server.

Nye Xenserver kommer også som Cloud Edition, der lisensmodellen baserer seg på antall virtuelle servere i stedet for fysiske maskiner med X prosessorsokler. Produktet er en del av Citrix Cloud Center (også kjent som "C3 stack"). Prismodellen for C3 er foreløpig ikke annonsert.

Xenserver utgjør en svært aktuell konkurrent både til VMware og Microsoft Hyper-V. For Citrix er nok det viktigste å posisjonere seg i bedriftssegmentet siden Microsoft trolig vil vinne på volum i det lange løp siden de allerede sitter på de fleste brukerne med operativsystemet.

VMware er fortsatt ubestridt leder på x86-virtualisering, men vil måtte kjempe hardt de neste årene for å beholde posisjonen.

Strengt tatt er nok Xen mer assosiert med virtualisering på Linux-plattform, mens VMware er betydelig mer populær i Windows-miljøene.

Foreløpig er nok Microsoft Hyper-V mest benyttet til test- og utviklingsmiljøer.

(Kilde: Citrix)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen