Oppgraderer minibærbar

Lekkert design på Asus sin nye nett-PC
Lekkert design på Asus' nye nett-PC

Asus Eee PC 901 er en mildt sagt ultraportabel bærbar PC med 8,9” skjerm. Den nåværende modellen, samt forgjengeren Eee PC 701 har solgt som varmt hvetebrød over hele verden, og skal ha mye av æren for at nett-PC-markedet har tatt helt av den siste tiden.

Nå har Asus valgt å ta ett steg videre på evolusjonsstigen, og det til manges jubel. Det kanskje mest kjærkomne med denne nye modellen er det større batteriet. Med 6 celler lover Asus opptil 7,5 timer, altså en hel arbeidsdag, før PC-en tar kvelden.

Men batteriet er ikke det eneste vi kan rope hurra for, integrert har den nye modellen også et 3.75G mobilnettkort. Dette er den mindre kjente HSUPA-standarden, en litt raskere variant av 3G som skal gi opptil 7,2 Mbps nedlastnings- og 2 Mbps opplastningshastighet. Dette gjør det mulig å surfe med bredbåndshastigheter hvor enn du måtte befinne deg (såfremt det er dekning, selvsagt).

De øvrige spesifikasjonene er som følger:

  • 8,9-tommers skjerm
  • Intel Atom prosessor
  • 802.11b/g/n, Bluetooth, HSUPA
  • 1 GB (DDR2) Minne
  • 16 GB SSD (+ 20 GB gratis nettbasert lagring fra Asus)
  • 6-cellers batteri, 7,5 timer brukstid
  • 1,1 kg

I tillegg har PC-en et integrert 1,3 Mpiksel webkamera, HD-audio, mikrofon og kommer i fargene sort og hvitt. Den har samme størrelse som forgjengeren og en veiledende pris på 3790 kr, som er 600 kr dyrere enn hva en Eee PC 901 koster i skrivende stund. Vi får bare vente og se om den blir like raskt revet bort fra butikkhyllene som lillebror når den kommer i løpet av oktober.

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen