Oppgraderer iSeries

Som en del av flere ansiktsløftninger i serverseriene har IBM denne uken annonsert at Power5+ 2,2 GHz (dobbelkjerne) er klar for iSeries. Dette betyr at maskinene i praksis har potensiale for omtrent 30 prosent mer CPU-kraft enn det man hadde tidligere.

Power5+ ble annonsert i fjor høst, men ble først tilgjengelig på pSeries og OpenPower før man nå altså gjør den leveringsklar for iSeries. Power5+ kan også leveres med quad-kjerne-modul, men det er foreløpig ubekreftet hvorvidt denne er tilgjengelig for iSeries.

Samtidig har man laget bedre kommunikasjonsmuligheter mellom BladeCenter, xSeries og iSeries ved å bruke et iSCSI-grensesnitt. Operativsystemet som driver iSeries, i5/OS, har blitt oppgradert til V5R4. Aktuelle finesser rapporteres å være bedre krisehåndteringsverktøy og høyere sikkerhet (intrusion-detection, etc). Det har også blitt integrert et API for bedre integrasjon mellom SOA webtjenester og i5(OS-applikasjoner.

"On-demand services" betyr at man kan aktivere ressurser etter behov – eksempelvis prosessorer og minne. 520-modellen (2-veis) er nå tilgjengelig med denne teknologien og rettes i hovedsak mot små og mellomstore bedrifter.

De nyeste nyhetene på iSeries forventes å være leveringsklare i midten av februar.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen