Oppgraderer iMac G5

Alternativ tekst mangler

I selve maskinen er det nå bygget inn et iSight videokamera. Sammen med programvaren iChat AV gir dette muligheter for videokonferanser og chatting mer eller mindre rett ut av esken.

Front Row er en ny teknologi som skal sørge for best mulige multimediaopplevelser. En egen fjernkontroll med en oppgitt rekkevidde på opp til 10 meter kan brukes til å styre underholdningen. Fjernkontrollen er bare utstyrt med seks knapper, mens tradisjonelle fjernkontroller gjerne har svært mange flere knapper.

Front Row-konseptet gjør at brukerne kan se bilder, høre musikk, se film osv ved hjelp av noen enkle tastetrykk.

Med iTunes 6 kan brukerne også laste ned serier som Desperate Housewives og Lost fra iTunes Music Store og se dem på iMac via Front Row.

Teknisk informasjon

Den nye iMac G5 er både mindre og lettere enn sine forgjengere. Det finnes to ulike versjoner, en med 17-tommers skjerm og 1,9 GHz G5-prosessor samt en versjon med 20-tommers skjerm og 2,1 GHz G5-prosessor.

Begge modellene kommer med SuperDrive DVD-brenner med DL-støtte. På minnesiden benyttes DDR2-533, maksimalt 2,5 GB. Harddisken er på opp til 500 GB, mens et ATI Radeon X600 tar seg av grafikken.

Ellers finner vi Gigabit Lan, 54 Mbps Wlan, innebygget Bluetooth-støtte og fem USB-porter.

Priser og tilgjengelighet

Maskinene vil være tilgjengelig fra Apples nettbutikk i neste uke. Prisene starter på 11490 for modellen med 17-tommers skjerm og 14990 for modellen med 20-tommers skjerm.

(Kilde: Apple)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen