Oppgraderer Cinema Display

Det var ikke bare Macbook-serien som ble avduket på tirsdagens pressearrangement hos Apple. En ny skjerm, spesialdesignet for Macbook-ene ble også lansert.

Skjermen går inn i Cinema Display-serien som fra før av har modeller på henholdsvis 20, 23 og 30 tommer. Likevel skiller den seg ut på mange måter. Designmessig likner den på de nye Macbook- og Macbook Pro-ene og Imac-ene med glass og sort innramming.

Integrert i skjermen får du Isight-kamera, mikrofon og høyttalere. Selv om dette foreløpig bare gjelder 24-tommersmodellen er det nok bare et tidsspørsmål før de andre skjermene får cirka samme overhaling.

– Den nye LED Cinema Display er den mest avanserte skjermen Apples noensinne har laget, sier Phil Schiller, Senior Vice President for internasjonal markedsføring, i forbindelse med lanseringen.

I tillegg har den, i motsetning til sine familiemedlemmer, LED-baklys som skal redusere strømforbruket og gi bedre belysning i tillegg til sterkere og mer intense farger.

Den nye skjermen har også fått en Magsafe (Macbook-lader) integrert sammen med en USB 2.0-kabel (skjermen har tre USB 2.0-porter) og Apples nye Mini Displayport.

Mini Displayport er Apples nye skjermtilkobling som skal være enklere og mindre enn vanlige skjermporter. Dessuten støtter den Apples monsterskjerm på 30 tommer, som man tidligere har trengt en overgang for å kjøre opp mot de bærbare maskinene. Adaptere til tidligere skjermoverganger skal også bli tilgjengelige.

24-tommeren gir en oppløsning på 1920 x 1200 piksler

Materialene som er brukt i den nye skjermen er resirkulerbare og kommer uten kvikksølv og arsenikk. Alle kabler skal være uten PVC. Det er etter tirsdag helt tydelig at Apple satser på å bli en grønnere bedrift etter at de tidligere har vært blant verstingene.

Pris og tilgjengelighet

Skjermen koster 7 790 kroner og skal være tilgjengelig fra november.

(Kilde: Pressemelding / Apple)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen