Oppgraderer bladservere

Bladesymphony 320 og 1000 blir oppgradert med Xeon 5200/5400 – mens sistnevnte også kan leveres med Itanium 9100 (dobbelkjerne). Ifølge Hitachis egne målinger påstår man at oppgraderingen vil gi 20-30 prosent effektbesparelse sammenlignet med forrige generasjon.

Besparelsestallet er trolig kalkulert ut i fra ytelse-per-Watt. Man kan dermed ikke regne med at oppgraderingen vil gi betydelig lavere strømregning, men i stedet føre til at man kan kjøre flere applikasjoner eller i praksis øke lasten på "jernet" uten at det genereres noe mer varme.

De nye bladserverne fungerer også i forrige generasjons bladkasse – noe som strengt tatt er en nødvendighet for fleksibel bladinfrastruktur. Fordelen med dette er at man enkelt kan flytte bladservere mellom forskjellige kasser, noe som gjør migrerings- og oppgraderingsjobber betydelig enklere. I bladkassen finnes det sentral administrasjon, KVM, nettverks- og fiberswitcher som alle bladene i kassen kopler seg mot.

Dessverre for Hitachi må man regne med ganske hard konkurranse i bladmarkedet, som i all hovedsak "eies" av HP og IBM. De to gigantene har til sammen nemlig 70-80 prosent av alle leveransene på bladservere.

Litt avhengig av hvordan man ser på det, kan faktisk Itanium-muligheten fungere fordelaktig for å differensiere selskapet fra de andre aktørene. Virtage, Hitachis egen virtualiseringsteknologi, tilbyr også funksjonalitet som gjør selskapet litt unikt - eksempelvis muligheten for å kople sammen 4 bladservere for å skape 16 kjerner og 256 GB minne.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen