Oppgraderer bestselgere

Panasonic DMC-FX66
Panasonic DMC-FX66

For et halvt års tid siden lanserte Panasonic et nytt kamera i FX-serien, FX60, og en ny superzoom-serie, ZX-serien med ZX1. Noe av det vi likte best med disse kameraene, bortsett fra at størrelsen er imponerende liten, er at bildekvaliteten var merkbart høyere enn det vi tidligere har sett på slike modeller fra den produsenten – særlig ved høyere ISO-verdier.

Se testene våre av FX60 og ZX1

Nå har Panasonic funnet ut at det er på tide å oppgradere disse modellene, og det er egentlig bare to ting de har gjort med dem. Det ene er å oppgradere prosessoren, noe som bør kunne gi høyere bildekvalitet, og det andre er at de har økt oppløsningen fra 12 til 14 megapiksler, noe som i alt annet enn godt lys, bør kunne gi dårligere bildekvalitet. Nå var vi svært fornøyde med bildekvaliteten fra før, så vi bør vel ikke klage.

FX66 har 5x zoom med vidvinkel på 25mm. Dette er det samme som på forgjengeren, og er av høy kvalitet. Kameraet glir lett nedi en vanlig lomme, og selv om det ikke har mange manuelle funksjoner, har det avansert automatikk som gir deg gode resultater jevnt over.

Panasonic DMC-ZX3
Panasonic DMC-ZX3

Hvis du kan akseptere at kameraet er noen millimeter større i hver retning, er ZX3 et spennende kamera med 12x zoom, tilsvarende 25-300mm. Å få både god vidvinkel og lang tele i et lommekamera her utrolig flott, og når bildekvaliteten atpåtil er høy, er det lite å utsette på det. Vi har bare testet forgjengeren, men den fikk en klar anbefaling av oss, og vi ser ikke noen grunn til at ikke FX3 også fortjener det.

Modellene har forresten fått en ny funksjon til – Happy Mode, som øker fargemetning, kontrast og lysstyrke på både stillbilder og video, for å få alt til å se ut som TV-serien CSI. Det er ikke noe vi vil anbefale å bruke.

Pris og tilgjengelighet er dessverre ikke kjent ennå.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen