Oppgraderer entusiastmodellen
(Bilde: Nikon.com, Istockphoto)

Oppgraderer entusiastmodellen

Nikon slipper Coolpix P7700.

Nikon har i dag sluppet en ny modell i sin entusiastserie. Coolpix P7700 har fått et bedre objektiv, men har i gjengjeld mistet den optiske søkeren som man fant på forrige versjon i P-serien.

Les også: Ny mobilhybrid fra Nikon

Som vi skrev i går, var det ventet at Nikon ville lansere en ny entusiastmodell i dag. Coolpix P7700 er relativt lik sin forgjenger, men forbedret rent optisk. Der hvor Nikon Coolpix P7100 var utstyrt med et f/2.8 til f/5.6 har P7700 blitt utstyrt med en ett trinn bedre blender, som strekker seg fra f/2 til f/4. Objektivet er utstyrt med 7,1x zoom som strekker seg fra 28 mm på vidvinkel til 200 mm på full tele. Bildebrikken er en 12 megapiklser bakbelyst CMOS bildebrikke på 1/1,7", som er like stor som den sensoren man har på P7100.

En større blender krever et større objektiv, noe som har gått på bekostning av den optiske søkeren man finner på forrige versjon i serien. For å kompensere for dette er P7700 utstyrt med en hengslet skjerm, som er festet på venstre side. Den kan vris ut og rundt, slik at skjermen kan vendes inn mot kamerahuset for beskyttelse. Den har en størrrelse på 7,6 cm (3 tommer) og en oppløsning på 921 000 bildepunkter. Ut i fra bildene kan det også se ut som om P7700 har fått et forbedret grep, med et funksjonshjul. Kameraet har imidlertid også beholdt det gamle funksjonshjulet på baksiden, slik at man mest sannsynlig kan styre blender og lukker med disse hjulene slik man kjenner igjen fra Nikons entusiastmodeller i speilrefleksklassen.

Les også: Ny moro fra Nikon?

Nikon Coolpix P7700 kan filme i fullHD, og har også en innebygd stereomikrofon. I følge pressemeldingen klarer kameraet 330 bilder før batteriet er tomt, i følge CIPA-standarden. Dette er noe dårligere enn forrige modell, som har et CIPA-tall på 350 eksponeringer før man må lade.

Les også: Nikon P7100 får bedre betjening

Når kameraet kommer i salg i Norge, og hva prisen blir, er foreløpig ikke kjent. Vi skal på pressekonferanse kl 10, og vil komme tilbake med oppdatert informasjon om kameraet etter denne.

Oppdatert: Kameraet kommer i salg 27 september, og har en veiledende utsalgspris på 4490 norske kroner.

Kilde: www.preview.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen