Oppgrader Radeon 9800 til XT


(Bilde: 3DMaxx.net)

De mest vågale av oss kan dermed spare en del kroner på å bytte ut BIOS/firmware i Radeon 9800-kortet med den BIOS-en som man måtte ønske, enten det er Pro eller XT.

I følge nettstedet, som har fått mye oppmerksomhet i på vårt forum, er det mulig å ganske enkelt bytte ut BIOS-en, ettersom alle kortene i utgangspunktet benytter samme instruksjonssett og kjerne - R300-familien. Den eneste store forskjellen mellom Radeon 9800 non-pro, Pro og XT er nemlig bare klokkefrekvensen (merk at det også finnes en 9800 SE-versjon, som kun kommer med fire pipelines aktivert, mot åtte for de andre 9800-kortene).

3DMaxx.net klarte å "konvertere" ett 9800-kort til XT, og fikk endog også opp "Overdrive"-funksjonen, ATI sin funksjonalitet for dynamisk overklokking, i driveregenskapene.

Det er flere grunner til å ta dette med et par klyper salt: Selv om det er samme arkitektur, varierer spesifikasjonene på minnebrikkene på kortene. Det er ingen garanti for at dette vil virke på akkurat ditt kort. Det er også verdt å merke seg at Overdrive-funksjonen baserer seg på en temperaturmåler i XT-kjernen som ikke finnes i de andre 9800-modellene, og dermed kan gjøre ubotelig skade på kortet ditt.

All overklokking og modifisering gjøres på eget ansvar, og gjør garantien ugyldig.

(Kilder: forum.hardware.no, 3DMaxx.net)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen