Oppgjør mellom GPS-ene

Vi har testet seks GPS-mottakere fra seks produsenter.
Vi har testet seks GPS-mottakere fra seks produsenter. (Alle foto: Marius Valle)

Takk til Komplett.no for lån av GPS-ene til denne testen

Om du skal kjøre bil i ukjente strøk kan det være en idé å skaffe seg en GPS-mottaker. Ikke bare finner du raskere frem, noen kan til og med varsle deg om fotobokser, og hjelpe deg med å holde styr på fartsgrensene.

Vi har testet seks forskjellige GPS-mottakere i prisklassen fra 2000 kroner til litt over 3000 kroner. GPS-ene er de billigste, eller noen av de billigste fra hver produsent. Alle har trykkfølsom fargeskjerm og er høyttalende.

Vi har testet disse GPS-mottakerne:

Vi vil takke nettbutikken Komplett.no for utlånet av de seks GPS-mottakerene.

Av alle mottakerne vi har testet, har vi kommet frem til at det er den belgiske produsenten Mio som alt i alt leverer det beste produktet.

Testvinneren: Mio Digiwalker C250

Mio DigiWalker C250 har en design som ikke gjør skam på interiøret i bilen din, selv om den kanskje ikke passer til alle biler. GPS-en er liten, og du kan enkelt ta den med deg i lommen når du skal unnagjøre strekninger til fots.

Skjermen på C250 dekker hele fremsiden, og gjør det enkelt å navigere til tross for en beskjeden størrelse. Den er lyssterk, og viser tydelige ikoner som ikke krever for mye oppmerksomhet å følge med på.

Kartene i C250 er også av de beste, som både ser bra ut på dashbordet og er enklest å forstå seg på mens du primært holder øynene på veien. I tillegg viser den fartsgrensen, og har en innebygget fotoboksfunksjon som sier klart ifra når du nærmer deg fotobokser.

Vi synes C250 holder det den lover. Den fører deg fra A til B på en enklere måte enn de fleste, og har drøssevis av funksjoner til en lav pris.

Vi nevner også at Novogo t700 egentlig er i samme klasse som Mio Digiwalker, og på sett og vis er en like god GPS. Det som hindrer den til å komme helt til topps er en høyere pris.

En god andreplass: Garmin Streetpilot C510

En annen verdig kandidat som ikke nådde helt til topps, er Garmin C510. Den er svært god på rundkjøringer, siden du med et enkelt trykk kan få opp en oversikt over rundkjøringen du kommer til. Dermed kan du i god tid velge riktig fil.

C510 er også veldig enkel å bruke. Såpass enkel at du nesten bare kan kaste bruksanvisningen. Denne GPS-en har også høyest og best lyd, slik at du får med deg hva som blir sagt.

Dessverre er det, i forhold til testvinneren, en tidkrevende prosess å taste inn nye adresser du skal kjøre til. C510 kan heller ikke vise fartsgrense eller varsle om fotobokser.

De som ikke nådde opp

De andre GPS-ene nådde ikke opp i denne testen av forskjellige grunner. Mange av dem hadde for eksempel vanskelige menyer, var trege i responsen eller kostet rett og slett for mye i forhold til hva du får igjen.

Andre manglet viktige funksjoner, som oversikt over fartsgrenser, og mulighet for fotoboksvarsling.

Alt i alt er det ikke så fryktelig mye som skiller disse GPS-mottakerne fra hverandre. Til syvende og sist er det kombinasjonen pris, funksjoner og brukervennlighet som avgjør. Testvinneren er god på alle disse tre punktene.

På de neste sidene kan du lese alle testene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen