Oppfølger til S700?

I slutten av juni begynte det å dukke opp bilder av det som angivelig skal være en ny telefon fra Sony Ericsson. De siste dagene har ryktene tatt helt av, og man har kunne begynne å se konturene av det som muligens kan være kommende modeller i Sony Ericssons portefølje.

Mens mange mente at den gule ukjente var Sony Ericssons lenge ventede Sakura, viser det seg nå at modellen trolig går under navnet Ophira. Dermed kan vi altså mest sannsynlig se frem til to nye modeller i S-serien ettersom Sakura angivelig vil få navnet S900 mens Ophira blir neste S800.

Hovedtrekkene til Ophira er hovedsaklig det innebygde kameraet som kan ta bilder i en oppløsning på 2,1 megapiksler, som er samme oppløsning som vi finner på Sony Ericssons nye K750i. Modellen vil også ha autofokus, samt hele 16 x digital zoom. Enkelte kilder hevder også at Ophira vil kunne ta video i oppløsningen 352 x 288 punkter, som tilsvarer det man får med et vanlig VHS-kamera.

Skjermen er den samme som vi har sett i S700 - altså en TFT-skjerm med 262 000 fargers dybde og en oppløsning på 240 x 320 punkter.

På bildene kan man se at telefonen har fått dedikerte taster til avspilling av media, noe som kan tyde på at Ophira inngår i Sony Ericssons store satsning på musikk dette året. Ryktene skal også ha det til at telefonen har en innebygd harddisk på 5 GB, noe som kan bety at vi snakker om en potensiell rival for Nokias kommende musikktelefon N91, som også har innebygget harddisk.

Enda mer interessant er det at S800 ifølge ryktene også skal ha støtte for 3G samt EDGE. Isåfall kan Ophira bli en av de første telefonene fra Sony Ericsson med EDGE. Med både 3G og EDGE innabords kan man laste ned større datamengder på kort tid, og dermed også se video eller høre på musikk i sanntid over mobilnettet.


(Klikk for større bilde)

Ellers er det nevnt at Ophira skal ha to høyttalere, og dermed kunne spille av lyd i stereo. Den innebygde blåtann-støtten skal visstnok også støtte stereo og kan dermed spille av stereo lyd i et trådløst hodesett.

Ny informasjon om Sakura
Sammen med bildene av Ophira har det kommet en del ny informasjon om Sony Ericsson neste flaggskip i S-serien. Modellen, som foreløpig går under navnet Sakura, vil trolig komme med 3,2 megapikslers kamera med 2 x optisk zoom og autofokus. Modellen skal også ifølge ryktene kunne ta opp video i VGA-oppløsning.

I motsetning til Ophira skal Sakura kun ha vanlig flashbasert internminne. Dette skal være på 120 MB, og man kan supplere dette med minnekort av typen Memory Stick Duo Pro.

Det er uvisst om modellene skal komme og da eventuelt når. Men noen utsagn tyder på at vi kan vente oss både Sakura og Ophira innen et halvt års tid. Innen den tid vil Sony Ericsson mest sannsynlig ha vist frem modellene på en pressekonferanse.

Vi understreker at all informasjon vedrørende modellene er basert på rykter og at Sony Ericsson ikke har bekreftet modellene på noen måte. Vi tar derfor forbehold om at informasjonen i denne artikkelen kan være usann eller avvike noe fra fakta.

Kilde: Mobile-review.com, se-nse.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen