Oppdaterte planer fra AMD

Ifølge AMD sin nye "roadmap" kommer prosessorer med dual-kjerne til å bli introdusert i løpet av 2. halvdel til neste år. Vi legger merke til navn som "Egypt", "Italy", "Denmark" og "Toledo". Sistenevnte ser foreløpig ut til å være den eneste planlagte dual-kjerne prosessoren for desktop, ettersom de tre andre blir lansert under Opteron-serien.

Ettersom dual-kjerne mulighetene implementeres i Opteron, burde det imidlertid ikke være noe problem å innføre flere desktop-prosessorer med samme muligheter i form av Athlon 64. Dette er noe som kan skje på kort varsel, men har trolig også litt å gjøre med hva Intel foretar seg.

Alle de kommende prosessorene fra AMD er basert på 90nm produksjonsteknologi, bortsett fra "Paris" - Athlon XP bygget på 130nm SOI. Kan vi dermed forvente 65nm i 2006?

Ifølge uttalelser fra AMD til Cnet, bekymrer man seg ikke stort over støtte i software for kommende dual-produkter ettersom både Windows XP og Windows Server 2003 allerede er trådbaserte systemer.

De tre nevnte Opteron-prosessoren i 2005 vil alle bli lansert både "Low-" og "Full Power". Det er enda ikke kjent hvilke klokkefrekvenser man kommer til å operere på, men man kommer neppe til å øke denne stort (hvis i det hele tatt) ettersom man kan dra fordelen av to kjerner.

 

(Kilder: AMD, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen