Oppdatert bærbar-grafikk fra ATI

Alternativ tekst mangler

I forrige uke ble Nvidia først med å tilby en grafikkprosessor bygget med 80 nm-teknologi, i form av GeForce Go 7700. Nå er ATI klar med konkurrenten - Mobility Radeon X1700.

Ifølge ATI er Mobilty Radeon X1700 den første grafikkprosessoren som er utviklet ved bruk av såkalt "strukket" (eng. strained) silisium. Dette er samme type teknikk som Intel og AMD har benyttet i sine prosessorer en tid.

Teknologien fører til at Mobility Radeon X1700 får samme effektforbruk som forgjengeren X1600, til tross for at ytelsen er bedre. Riktignok er ikke ytelsesforskjellen stor, men litt bedre ytelse med samme effektforbruk må uansett applauderes. Eksempelvis klarer X1700 ca 2000 poeng i standardtesten i 3DMark06, som er et par hundre poeng bedre enn X1600 (testsystem ukjent).

Mobility X1700 bygger ellers på 90 nm-teknologi, har 12 pixel shadere og 4 tekstur-enheter. Brikken støtter PowerPlay 6.0, som er ATIs strømsparingsteknologi. Avivo-støtten er også på plass, som betyr hardware-akselerasjon av Blu-ray- og HD DVD-materiale. Hvilke frekvenser løsningen opererer med (kjerne/minne) er ikke kjent.

Også "low-end" får overhaling
ATI oppgraderer også de svakere modellene Mobility Radeon X1300 og X1400. Disse får sine etterfølgere i form av Radeon X1350 og X1450. Konkrete spesifikasjoner for disse modellene er foreløpig ukjent, men brikkene skal levere bedre ytelse per watt enn forgjengerne.

(Kilder: ATI, Reghardware)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen