Oppdateringer vil kreve lovlig Windows

Fra og med 7. februar vil verifisering være påkrevd i tre land; Kina, Tsjekkia og Norge. Om det blir oppdaget at du kjører med en ulovlig kopi av Windows, vil du få et tilbud om en rabatt på Windows, og rabatten vil ligge mellom 60 og 950 kroner alt etter hvilket land man er i. Siden Norge er det rikeste landet, kan vi nok regne med veldig lite rabatt.

Verifisering vil være påkrevd for å laste ned alle tilleggsprogrammer for Windows, men oppdateringer gjennom den automatiske funksjonen i Windows vil fremdeles være mulig uten å verifisere. Vi tror det beste grunnlaget for et sikkert system er ekte programvare, uttalte David Lazar i Microsoft til CNet News.com. Vi ønsker å oppfordre alle våre kunder til å bruke ekte programvare. Samtidig vil vi være sikker på at vi ikke gjør noe for å redusere sannsynligheten for at en bruker vil holde datamaskinen sin oppdatert, fortsatte han.

Windows Genuine Advantage, som prosjektet heter, tilbyr også ekstra goder til dem som verifiserer sin kopi. Gratis programvare og avslag på andre Microsoft-produkter er noen av tingene som blir tilbudt. Fremover vil Microsoft også tilby avslag på MSN Games og Outlook Live, den nye abbonementstjenesten basert på Outlook.

Siden Genuine Advantage ble tatt i bruk, har 8 millioner nettbrukere blitt bedt om å delta, og hele 5 millioner har takket ja.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen