Oppdateringer fra Kodak og Ricoh

Kodak Playtouch Zi10.
Kodak Playtouch Zi10.

Kodak har sluppet ny firmware til sitt hendige HD-kamera Playtouch Zi10 - som kanskje ser mer ut som en mobil enn et videokameraet. Oppdateringen inneholder ikke noen revolusjonerende forandringer, men vil blant annet gi bedre nøyaktighet på en indikator som viser hvor mye opptakstid det er igjen på lagringsmediet. Mikrofonen er også forbedret, i tillegg skal antall tilfeller hvor apparatet fryser eller henger seg opp være redusert.

Den nye firmwaren kan lastes ned på både Windows- og Mac-maskiner, men før installasjon må man undersøke hvilken firmware-versjon man har på kameraet fra før. Dette skyldes at nyeste oppdatering kommer i én versjon for de som har versjon 1.02 eller eldre, og én annen versjon for de som har versjon 1.13 eller nyere. Selve firmware'en og instruksjoner for installasjon finner du på Kodak sine egne nettsider.

Les også: Men Kodak var ikke død

Kodak G700.
Kodak G700.

Ricoh har også gitt ut ny firmware til sitt robuste G700 kompaktkamera, som ble lansert tidligere i høst. Oppdateringen tar kun hånd om ett spesifikt problem knyttet til opptakk av lydnotater(voice memo) tilknyttet bilder. Tidligere ville noen opptak ikke gjennomføres om man gjorde flere av dem etter hver andre, men dette skal altså være fikset i den nye oppdateringen.

Firmware versjon 1.07 kan lastes ned til både Windows og Mac. Ytterligere informasjon om oppdateringen og instruksjoner for installasjon finner du her.

Les også: Du vet du har photoshoppet for mye når...

Les også: Guide: Hva er egentlig firmware?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen