Oppdatering gjør XP sikrere

Microsoft har lagt ut en oppdatering for Windows XP som gjør at autokjør deaktiveres. Autokjør (autorun.inf) er en funksjon som gjør det mulig å starte opp automatisk et hvilket som helst program fra en CD, DVD eller en minnepinne – den brukes gjerne også av angripere til å installere skadelige programmer. Enkelte ormer (for eksempel Conficker) har også brukt funksjonen for å spre seg til flere datamaskiner.

Denne funksjonen er i utgangspunktet deaktivert i Windows 7, men kun for minnepinner, og ikke for CD/DVD. Microsoft la i 2009 ut en oppdatering som gjør det samme for eldre Windows-versjoner, inkludert XP, det vil si deaktiverer autokjør for minnepinner. Nå velger Microsoft å gjøre oppdateringen bedre tilgjengelig ved å tilby den via Windows Update.

Selv mener Microsoft at autokjør ikke er noe sikkerhetshull, men en nyttig funksjon, men programvaregiganten innrømmer at den kunne vært bedre gjennomtenkt. Oppdateringen som legges ut nå er derfor ikke kategorisert som en sikkerhetsoppdatering via Windows Update, men som en såkalt «Important» oppdatering.

(Kilde: IT News, Microsoft (1), Microsoft (2))

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen