Oppdatering av XP utsettes

I går var den store datoen for lanseringen av Service Pack 3. Med denne oppgraderingen skal Windows XP-brukere få et raskere og mer stabilt operativsystem.

Men de som ventet i spenning ventet forgjeves.

Utsatt på ubestemt tid
Microsoft har nemlig utatt lanseringen på ubestemt tid. Ifølge Zdnet er det et kompabilitetsproblem som medfører at Microsoft velger å trekke oppdateringen i siste sekund.

Det er Microsoft Dynamics Retail Management System, et program i første rekke ment for bedrifter, som skaper problemer.

- De siste dagene har vi oppdaget et kompabilitetsproblem mellom Microsoft Dynamics Retail Management System og Service Pack 3. For å være sikre på at våre kunder har best mulig opplevelse har vi besluttet å utsette lanseringen av Service Pack 3 fra Windows update og Microsoft download center, sier en talsperson fra Microsoft ifølge Zdnet.

Berører også Vista
Det er ikke gitt noen ny dato for lanseringen, men Microsoft jobber både med å løse problemet og finne muligheter for å distribuere oppdateringen kun til maskiner som ikke kjører Microsoft Dynamics Retail Management System.

Også Service Pack 1 for Vista har dette problemet. Microsoft har derfor valgt å trekke også den fra automatisk oppdatering. Likevel har de fortsatt denne oppdateringen ute til nedlastning på Microsoft download center.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen