Huawei P20 Pro er blant telefonene som skal få nyte godt av den såkalte GPU Turbo-oppdateringen. Den skal øke grafikkytelsen med opptil 60 prosent.
Huawei P20 Pro er blant telefonene som skal få nyte godt av den såkalte GPU Turbo-oppdateringen. Den skal øke grafikkytelsen med opptil 60 prosent. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Oppdatering skal øke grafikkytelsen til Huawei-telefoner med 60 prosent

Og kutte strømforbruket med 30 prosent.

En kommende oppdatering til Huawei- og Honor-telefoner skal øke ytelsen fra grafikkbrikken med 60 prosent samtidig som strømforbruket kuttes med 30 prosent, melder Digital Trends

Oppdateringen kalles GPU Turbo, og skal fungere også på mange eldre Huawei-telefoner. Huawei har tidligere sagt at selv mellomklassetelefonene deres vil kunne slå selv toppmodeller fra andre merker på grafikkytelse med GPU Turbo. 

Smartere algoritme 

Lite er kjent om hvordan Huawei oppnår forbedringene, men nettstedet WCCFtech skriver at Huawei har utviklet en intelligent algoritme som for hvert nye bilde forteller grafikkprosessoren nøyaktig hva som er nytt i det neste bildet, og dermed hva den trenger (og ikke trenger) å tegne opp på nytt.

Det øker naturligvis ytelsen, i tillegg til at færre kjerner trenger å være i aktivitet, noe som senker batteriforbruket. 

Huawei utstyrer som kjent telefonene sine med egenutviklede Kirin-prosessorer, og har derfor sannsynligvis bedre tilgang til å gjøre endringer i hvordan maskinvaren utnyttes av programvare. 

Likner Google-oppgradering 

Utviklingen kan minne litt om da Google aktiverte sin såkalte Visual Core Chip i Pixel 2-telefonene, som tok over HDR+-prosessering og dermed tok noe av belastningen vekk fra Snapdragon-prosessoren i telefonen.

Brikken var egenutviklet hos Google, og skulle ifølge dem kunne gjøre unna HDR+-prosesseringen fem ganger raskere, og med en tiendedel av strømforbruket til Snapdragon-brikken.

Visual Core Chip satt allerede i telefonen ved levering, men ble ikke aktivert før i Android 8.1.

GPU Turbo er ikke den eneste teknologinyheten Huawei byr på i år. P20 Pro var nemlig utstyrt med en kameraløsning som bød på helt ekstrem mobilkameraytelse i mørket. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kommer i høst 

GPU Turbo vil rulles ut til enheter med Kirin 960 og 970, og etter hvert sannsynligvis også til å den kommende Kirin 980. Populære P20 Pro står først på lista, og vil få oppdateringen i løpet av august. 

Det samme gjelder P20, Mate 10, Mate Pro og Mate RS, mens P20 Lite, P Smart og en rekke andre modeller vil følge utover i september, oktober og november.

For Huawei-eide Honor står Honor 10 først på lista (august), Honor 9 Lite, V10 og 7X i september og Honor 8 Pro og Honor 9 i november. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen