(Bilde: Apple)

Oppdatering er på vei: Snart blir Apple TV ny

Vil fjerne strømmesperren.

Apple TV – den lille hockeypucken som gjør det så enkelt å få lyd og bilde fra iDingsene til TV-en din – vil snart få en programvareoppdatering. Det er nettstedet AllThingsD som er sikre på dette. En av de store nyhetene skal visstnok være at de fjerner sperren som hindrer deg i å skystrømme innhold kjøpt med din egen Apple-konto til en annen persons Apple TV.

Tidligere har Apples AirPlay-system fungert slik at du først må ha innholdet lokalt dersom du skal strømme det til en annens Apple-TV, men dette blir det altså slutt på. Du kan derfor snart sitte hjemme hos en kamerat med en Apple TV og strømme dine egenkjøpte filmer direkte fra skyen.

Redd for Chromecast?

Strømming fra skyen fungerer for så vidt allerede over Apples AirPlay, men da med tredjeparts applikasjoner som for eksempel Spotify. Med den kommende oppdateringen bør derfor Apple TV-boksen kunne gjøre det samme med innhold fra andres Apple-kontoer.

Det kan godt hende Apple ser for seg den mindre og rimeligere nykommeren Chromecast som en trussel, og på denne måten ønsker å gjøre sin egen Apple TV og AirPlay-funksjonalitet litt mer attraktiv. Det betyr også at Apple går enda ett lite skritt mot nettskyen, og nå gjør sine portable enheter mindre avhengig av intern lagringsplass.

Les vår store test av Google Chromecast »

Trolig innebygd i iOS 7

AllThingsD rapporterer videre at oppdateringen til Apple TV skal komme den 18. september – den samme dagen iOS 7 slippes for begeistrede iPhone- og iPad-eiere. Det betyr trolig at denne nye funksjonaliteten også er innebygd i AirPlay-delen av dette nye operativsystemet.

Har du en eldre Apple TV kan den få en rekke fordeler med ett triks:
Slik jailbreaker du en Apple TV »

(Kilde: All Things Digital)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen