Oppdaterer Microsoft Update

Microsoft Update (MU) er en tjeneste som gir Windows-brukere tilgang til oppdateringer for Windows, Office XP, Office 2003, Exchange Server og SQL Server. MU er egentlig en ny versjon (6) av Windows Update (WU) som erstatter WU versjon 5. Forskjellen mellom WU og MU er at den første inneholder kun oppdateringer for Windows, mens den siste innholder oppdateringer for Windows pluss andre Microsoft-produkter.

Betatesting av Microsoft Update (MU) ble avsluttet i begynnelsen av 2005 og Windows-brukere kan allerede nå ta i bruk MU ved å klikke på Microsoft Update-lenken på nettsiden windowsupdate.microsoft.com. Flere nettsider melder nå om at Microsoft skal starte betatesting av en oppdatering for MU på nyåret, nemlig Service Pack 1, men detaljene i SP1 er foreløpig ikke kjente.

Når du besøker WU eller MU finner oppdateringstjenesten automatisk ut hvilken versjon av Windows og andre Microsoft-produkter du bruker. Nettsiden viser dermed kun de oppdateringene som gjelder for din PC.

Microsoft pleier å slippe kritiske oppdateringer én gang i måneden - på den andre tirsdagen i hver måned. I enkelte tilfeller slipper Microsoft kritiske oppdateringer utenom dette. De som ønsker å slippe å tenke på tjenestene WU eller MU kan aktivere tjenesten Automatiske oppdateringer - da oppdateres Windows automatisk. Denne tjenesten kan du slå på via Kontrollpanelet i Windows hvis du bruker Windows 2000 eller XP.

Når du besøker tjenestene WU eller MU får du et valg mellom Hurtig og Egendefinert oppdatering. Hurtig oppdatering er den raskeste og enkleste måten å holde datamaskinen oppdatert på og den som Microsoft anbefaler. Den siste gjelder kun valgfrie oppdateringer. I artikkel KB824684 finner du beskrivelse av standardterminologien som Microsoft bruker til å beskrive oppdateringene.

Følgende Windows-versjoner støtter Microsoft Update:

  • Windows 2000 med SP4
  • Windows Server 2003
  • Windows XP

Du kan finne ut hvilken Windows-versjon du har ved å høyreklikke på ikonet Min datamaskin og velge Egenskaper.

Kun Internet Explorer støtter WU og WU. IE 5 kan brukes, men Microsoft anbefaler IE 6.

Opplever du problemer med Microsoft Update kan du søke etter svar på microsoft.com eller på WU-support.

Kilder: betanews.com, neowin.net

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen