Oppdater Ubuntu med Keryx

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Keryx kjøres fra en USB-nøkkel, med støtte for Mac, Linux og Windows
Keryx kjøres fra en USB-nøkkel, med støtte for Mac, Linux og Windows

Noen gang sittet på en Linux-maskin uten internett og funnet ut at for å komme deg på nettet er du nødt til å oppdatere systemet eller installere de rette driverne?

Å installere programvare eller oppdatere systemet uten bruk av pakkebehandleren er en tungvindt oppgave siden en oppdatering av systemet kan bestå av flere hundre pakker (spesielt hvis Linux-distribusjonen er en måned eller to gammel), og fordi programvare vanligvis avhenger av annen programvare som kanskje ikke er installert.

Keryx er et program snart ute av beta-stadiet, som lar deg laste ned oppdateringer og/eller programvare med nødvendige avhengigheter på en annen maskin, og installere disse på maskinen det gjelder.

Keryx legges ut på en USB-nøkkel, og første gang du kjører programmet vil den oppdatere seg om hvilke programmer som er installert på din Linux-maskin, og hvilke pakkebrønner som er aktivert. Deretter kan du koble USB-nøkkelen i en annen Linux, Mac eller Windows maskin og laste ned oppdateringer eller annen programvare, gitt at denne maskinen har internett-tilkobling.

Foreløpig har Keryx kun støtte for distribusjoner som benytter seg av pakkebehandleren Apt (Debian- og Ubuntu-baserte Linux-distribusjoner), men støtte for flere pakkebehandlere er planlagt etter at Keryx 1.0 er lansert.

Last ned

En lanseringskandidat av Keryx 1.0 kan lastes ned fra deres egen hjemmeside. Instruksjoner for bruk av programmet medfølger nedlastingen, skulle du likevel få problemer kan du få hjelp på Keryx' forum.

Merk: Python må være installert for at Keryx skal fungere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen