Oppdater mobilen selv

Med stadig mer avanserte mobiltelefoner har også mulighetene og tjenestene skutt til værs. Dessverre er det ikke alltid at tjenestene fungerer som de skal, og det hender også at nye tjenester kommer på markedet. Dette er noen av tingene Nokia nå ønsker å rette opp i uten at du må levere fra deg din mobiltelefon, og så klart, på en brukervennlig måte.

Bedre sent enn aldri
Mens konkurrentene BenQ-Siemens og Sony Ericsson i lengre tid har kunnet tilby selvoppdatering av sine mobiltelefoner, har Nokia altså valgt å drøye dette litt.

Av erfaring med programvareoppdatering har problemer som ustabilitet, batterieffektivitet, støtte for 3D JAVA og faktisk i gitte situasjoner også reparert delvis defekte joysticker hos konkurrentene, noe som muligens har fått Nokia til å se på dette som ekstraservice til sine mange kunder.

Fordelene
Det er flere fordel å ha telefonen utstyrt med den nyeste programvaren tilgjengelig, spesielt dersom du føler at du har problemer med telefonen fra før.

Ellers kan mobiltelefonen få bedret ytelse, batterikapasitet og dersom du er heldig, få lagt til en funksjon eller to ekstra i senere programvareversjoner.

Korte steg
Nokia tilbyr to forskjellige måter å oppdatere programvareversjonen på, den ene er nedlasting gjennom mobilnettet, mens primærløsningen er oppdatering med datakabel fra PC.

Sistnevnte krever en datakabel av typen CA-53, DKE-2 eller DKU-2 samt en PC med Windows 2000 (SP3 eller nyere) eller Windows XP (SP1 eller SP2).

Det anbefales også at mobiltelefonen er fulladet når du starter den 5 – 15 minutter korte oppdateringsprosessen.

Garanti
Dette er en service som alle Nokia kunder vil kunne dra nytte av og er helt gratis uansett hvor gammel eller ny telefonen måtte være. Som ekstra påskudd for oppdatering lover Nokia at dersom oppdateringsprosessen, mot formodning ikke skulle bli fullført, vil garantien fremdeles gjelde og du vil få servicen dekket av Nokia.

Du bør derimot ta sikkerhetskopi av de filene og kontaktene du har liggende på telefonen, ettersom at disse kan bli slettet under oppdateringsprosessen.

Så langt fungerer tjenesten kun for nyere Nokia-telefoner, og du kan sjekke ut tjenesten på Nokias hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen