(Bilde: Hardware.no/iStock 6002038)

– Oppdater Java nå!

To nye kritiske feil truer i programvaren.

Det har nesten blitt en fast tradisjon at vi oppfordres på det sterkeste til å oppdatere Oracles programvare Java. Nå har et sikkerhetsselskap oppdaget to rykende ferske sårbarheter, og nok en gang er beskjeden: – Oppdater Java nå!

Java er et programmeringsspråk som kan brukes til alt fra å håndtere nettstatistikk til store sikkerhetssystemer for nettbanker. Denne gangen kan blant annet de kritiske sikkerhetsbristene brukes til å få kompromitterte nettsider til å spre skadevare videre.

Kidnapping

Ifølge Computerworld DK melder sikkerhetsselskapet CSIS Security Group at det er funnet flere såkalte «exploit kits». Svakhetene er av en såpass ny dato at kun den siste utgaven av Java gir tilstrekkelig beskyttelse, og dermed må du ha Java 7 Update 25 installert for å være på den sikre siden.

Ugagnen denne skadevaren står for, inkluderer for eksempel såkalte «kidnappingsprogrammer». Disse tar seg til rette på infiserte systemer og truer med å stjele eller ødelegge data på maskinen hvis det ikke blir betalt en løsesum.

Du kan laste ned den nyeste Java-versjonen fra Java.com.

Lei av alle disse svakhetene?
Slik fjerner du Java for godt »

(Kilde: Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen