Test

Opp som en løve - ned som en skinnfell?

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,3 x 4,9 x 1,1 cm
Vekt: 81 gram
Form: Skyvbart
Skjerm: 2,2 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: USB (Pop-port)
Pris: ca. 3000 kroner (klasse E)

Slik vurderer vi
Navigasjonstasten til U600 er opphevet.
Navigasjonstasten til U600 er opphevet.

Det første som slo oss da vi pakket opp U600 var hvor lang og tynn den er. Faktisk over 10 centimeter lang og drøyt én centimeter tykk.
Når den ligger på bordet ser den både eksklusiv, dyr og solid ut.

Men om du vrir litt på den, skal du lete lenge etter en mer slarkete telefon. Plutselig likner telefonen mer et postordreprodukt enn en Samsung-mobil til tre tusen kroner.

Det er også noe slark mellom de to delene når skjermen er skjøvet opp, men ikke så mye at det er noe argument for å la være å kjøpe telefonen.

Nesten hele fronten på telefonen er dekket av blank plast. Overflaten blir derfor fort full av fettflekker, spesielt siden de to øverste trykkfølsomme knappene også ligger under denne plasten.

Samsung har gjort kontrolltastene til U600 trykkfølsomme, mens navigasjonshjulet i midten fungerer som vanlige knapper. De trykkfølsomme tastene reagerer av og til dårlig på trykk, og du ender opp med å trykke mange flere ganger enn du skulle behøve.

Nummertastene er én glatt og sammenhengende overflate, og det er derfor altfor lett å treffe feil tast når du skriver. På den positive siden er knappenes respons akkurat passe.

Kameraet til U600 er plassert på baksiden av skjermen. Det betyr at du er nødt til å åpne telefonen, som da blir nesten 14 centimeter lang, for å kunne ta bilder med den. En slik plassering av kameraet kan ikke kalles annet enn utrolig upraktisk og lite gjennomtenkt.

U600 har utvendige snarveistaster til volumstyring og aktivering av kameraet. Snarveistasten til kameraet fungerer naturlig nok ikke så lenge telefonen er sammenslått på grunn av kameraplasseringen.

Alt i alt er vi langt ifra fornøyde med designløsningene Samsung har valgt til U600. Den er riktignok en stilsikker telefon, men hva hjelper vel det når det slarker i hytt og pine, kontrolltastene ikke reagerer og fronten blir full av fettflekker?

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240x320 punkter
Operativsystem: Samsung proprietært
Meny: Rutenett eller liste
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: Ukjent
Slik vurderer vi
Hva er så dette? Språkrot i menyene.
Hva er så dette? Språkrot i menyene.

Lekker skjerm, trasig SMS
Skjermen til U600 er lekker. Den er både lyssterk og skarp, og fungerer også tålelig godt ute i sollys.

Frontmenyen til U600 er en fryd for øyet, og du kan velge mellom to forskjellige menyvisninger. Men når du dykker dypere ned i menyene, dukker det opp en liste med alternative valg for hvert menypunkt på høyre side av skjermen.

Å hele tiden ha to lister å forholde seg til når du blar i menyene gjør fort ting mer rotete enn nødvendig, selv om det er lett å forstå hvorfor noen synes dette er praktisk. Vi skulle i det minste ønske Samsung gjorde det mulig å velge bort denne menyfunksjonen.

Å skrive SMS med U600 blir fort så slitsomt at det er fristende å ringe i stedet.


Ordbokfunksjonen likner den du finner i Sony Ericssons telefoner, med en liste med alternative ord som dukker opp når du skriver. Men i stedet for at du bare kan trykke mellomrom når du har funnet det rette ordet, må du bruke et ekstra tastetrykk på å bekrefte ordet. Velger du feil ord, må du viske ut alt sammen og begynne på nytt.

I tillegg har du bare tre sekunder på deg til å bekrefte hvilket ord du vil bruke før hele ordmenyen forsvinner. Dette er med andre ord ingen mobiltelefon for bestemødre og andre som liker å ta seg god tid når de skriver SMS.

En nyttig funksjon de fleste mobiltelefoner har, er muligheten til å se detaljer om meldinger du både har sendt og mottatt. U600 har ingen slik funksjon for sendte meldinger.

Samsung skal riktignok ha litt skryt også. For eksempel kan du se hvem du har fått SMS av når telefonen er i hvilemodus. Taster du inn et telefonnummer mens telefonen er i hvilemodus, søker den automatisk etter like numre du allerede har i telefonboken. Har du allerede lagret nummeret, spretter kontakten opp på skjermen.

Ellers er det ikke mye å klage på i menyene til U600. De er logisk inndelt, og enkle å finne frem i. I tillegg er de kjappe og henger godt med i svingene.

I utgangspunktet gir både skjermen og menyene til U600 et godt inntrykk. Det er ved SMS-skrivingen alt skjærer seg. Er du SMS-fanatiker, bør du definitivt vurdere en annen telefon enn denne.

Samsung SGH-U600 med abonnement

Samsung SGH-U600

Samsung SGH-U600 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-U600   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen