Opp og ned for Samsung

Årets første kvartal er over, og mobilprodusentene samler sammen tallene for de tre første månedene av 2006. Mens noen selskaper har røde tall på papiret, sitter andre igjen med gull og grønne skoger.

Samsung har dette kvartalet opplevd både oppturer og nedturer. Etter første kvartal sitter Samsungs mobildivisjon igjen med et overskudd på 10 prosent. Til sammenlikning var overskuddet på 8 prosent i fjerde kvartal av 2005. De nye tallene er likevel langt mindre enn på samme tid i fjor, da selskapet oppnådde et overskudd på 17 prosent.

Samsung slo sin egen salgsrekord, og solgte 29 millioner mobiltelefoner i første kvartal. De nådde dermed nesten opp til sine egne spådommer om å selge 29,5 millioner telefoner. I forrige kvartal endte salgstallene på 27,2 millioner telefoner.

Det sørkoreanske selskapet opplevde for øvrig et gjennomsnittlig inntektsfall på hele 25 prosent i forhold til fjorårets første kvartal. Grunnen til inntektstapet er i følge ZD Net at prisen på Samsungs NAND-minnebrikker falt med 25 prosent i løpet av kvartalet.

(Kilde: ZD News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen