Opp og ned for Opteron

Ifølge Context skal salget av Opteron-servere ha sunket med 18 prosent i november, sammenlignet med måneden før. Tallene for desember er enda ikke publisert.

Det påpekes imidlertid at dette ikke nødvendigvis er så negativt som det kanskje høres ut som, ettersom salget og økningen i fjor var meget tilfredsstillende dersom man ser på hele året som helhet.

Ifølge The Register sto Opteron-baserte maskiner for rundt én prosent av x86-servermarkedet i Storbritannia, Nederland, Tyskland, Italia, Spania og Sverige i 3. kvartal. Dette var en dobling sammenlignet med 2. kvartal.

Context har benyttet tallene fra de syv største distributørene som grunnlag. Blant disse finner vi blant annet IBM og HP.

Piper Jaffray meldte rett før årsskiftet at AMD trolig fortsatt ville ha suksess med AMD64 i 2005, men at Intel ville bli en svært farlig konkurrent når man flytter over på 65 nm-teknologi.

I løpet av 1. halvdel av 2005 kommer Microsoft til å introdusere 64-bits-versjonen av Windows XP, noe som vil gi 64-bits-plattformen enda større utbredelse. Dette vil gagne både AMD64 og EM64T (foreløpig kun Intel Xeon).

(Kilder: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen