Operatøren 3 får en ny sjanse

Samferdselsdepartementet gir 3 en ny sjanse i Norge. (Foto: Stephen French, Istockphoto)
Samferdselsdepartementet gir 3 en ny sjanse i Norge. (Foto: Stephen French, Istockphoto)

Allerede i 2003 kjøpte operatøren 3 en lisens for å bygge ut 3G-nett i Norge. Utbyggingsfristen var satt til 19. september 2009, men ingenting har skjedd. 

Nå har imidlertid Samferdselsdepartementet bestemt at 3 skal få utsatt fristen sin til 19. mars 2012 etter at 3s utbyggingsselskap Hi3G Access Norway søkte om dette, ifølge Inside Telecom. Dermed virker det som Samferdselsdepartementet vil gi 3 enda en sjanse til å få på plass et 3G-nett.

Større krav

Samferdselsdepartementet har imidlertid økt dekningskravet fra 30 til 40 prosent av Norges befolkning. Dersom ikke 3s nå ikke-eksisterende 3G-nett dekker 40 prosent av befolkningen i 2012, må altså selskapet betale bøter. 

3 har imidlertid verken søkt eller fått tillattelse til å forlenge lisensperioden sin, som bare løper frem til 19. mars 2015, ifølge Inside Telecom. 3 ser altså ikke ut til å ha noen håndfaste planer for sin eventuelle fremtid i Norge. 

Netcom, Network Norway og Tele2 har gått imot 3s søknad om utsettelse. Netcom har konsesjon for 3G-bygging, og Network Norway og Tele2 har en felles konsesjon.

(Kilder: Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen