Operatør under lupen: Netcom

Netcom var den første operatøren som innførte enkelhetsprinsippet med lik pris til alle uansett når på døgnet du ringte. Fem år etter er likhet og enkelhet et av grunnprinsippene til Norges nest største mobiloperatør.

Det er ikke bare viktig at du som kunde skal ha en pris å forholde deg til, men også at du skal kunne skreddersy et abonnement som passer til akkurat ditt bruk.

Vi skal ta en titt på mulighetene du har som Netcom-kunde med dagens tilbud.

Kundeservice
Vi tar først for oss abonnementene og mulighetene du som privatkunde har hos Netcom. Netcom går sterkt ut og sier de vil være best på kundeservice. I tillegg er lik pris og Netcom Trådløs familie to nøkkelord operatøren mener bør være grunn god nok til å velge deres tilbud.

Da vi oppsøkte Netcom kundeservice var ventetiden kort og service- og kunnskapsnivået godt. Vi fikk tips om alt fra abonnementstype til snarveier for å utsette viderekoblingstiden fra for eksempel 5 til 30 sekunder.

Snarveien er forøvrig: **61*nummer det skal viderekobles til**antall sekunder#grønn ringetast. At vi måtte vente et minutt på den eksakte snarveien synes vi personlig er helt greit, når ventetiden før vi kom i kontakt med kundeservice var så kort.

Ditt abonnement
Abonnementstypene du kan velge mellom varierer fra Active Talk for deg som trenger en ny, rimelig mobiltelefon til kontantkort for deg som bruker mobilen lite og vil ha kontroll på forbruket.

Bortsett fra at du med Active Talk har muligheten til å kjøpe en rabattert mobiltelefon er ikke dette et abonnement vi uten videre vil anbefale. Månedsavgiften er på 129 kroner, og minuttprisen er forholdsvis høy med 89 øre minuttet.

Ungdomsabonnementet Young Talk gir deg god forbrukskontroll, ettersom du får 200 kroner å ringe for i måneden og selv må inn og fylle på om du vil bruke mer. Du kan også velge Plenty eller My Talk med relativt høy månedsavgift og mange inkluderte ringeminutter.

Har du allerede en mobiltelefon og er ute etter et abonnement uten månedsavgift med lave ringepriser er Smart Talk noe for deg.

Hittil høres det kanskje ikke ut som om Netcom har noe som skiller dem fra andre operatører og tjenestetilbydere på markedet, men noe av det Netcom har blitt best kjent for er alle tilleggstjenestene som gjør det mulig å skreddersy ditt abonnement.

Tilleggstjenester
Ringer du veldig mye, men sender nesten ingen tekstmeldinger? Eller har du gnagsår på begge tomlene og en skyhøy mobilregning etter å ha tastet for mange tekstmeldinger? Ringer du stort sett bare samboeren, barna, foreldre eller lillebror? Da har Netcom en del spennende løsninger for deg.

For å velge ut abonnement er nemlig bare et av valgene du må ta. Det er greit å ha med tilleggstjenestene i bakhodet når du velger abonnement, slik at det passer bruksmønsteret ditt best mulig.

SMS til 10 øre
Vi tar for oss de tilleggstjenestene vi tror er mest interessante for folk flest, og begynner med SMSmania. Det ligger i navnet at dette er en tilleggstjeneste for deg som sender mange tekstmeldinger.

For 200 kroner måneden kan du sende så mange tekstmeldinger du vil opp til 2000 meldinger. SMSmania kan knyttes til hvilket som helst Netcom-abonnement og har ingen bindingstid.

Sender du 2000 meldinger i måneden vil du dermed få en stykkpris 10 øre per SMS.

Er det MMS-meldinger som er din største nisje har du mulighet for å bestille MMSmania. For 50 kroner får du sende 40 MMS-meldinger i måneden. Igjen blir stykkprisen lav dersom du faktisk bruker alle meldingene.

Gratis i familien
Et annet unikt tilbud er Netcom Trådløs familie, og siden lanseringen for under et år siden har Netcom hatt stor suksess med dette tilbudet. Med Trådløs familie kan fra 2 til 6 mennesker i samme familie eller vennegjeng ringe helt gratis seg imellom.

Det er riktignok noen forutsetninger bak Trådløs familie. En person må nemlig stå juridisk ansvarlig for alle abonnementene som er med i ”familien”. Denne personen må være over 25 år, noe som ekskluderer de yngste samboerparene og unge vennegjenger – med mindre mor eller far vil stå ansvarlig for mobilregningen til både venner og bekjente av poden.

Trådløs familie koster ingenting, og har heller ingen etableringsavgift eller bindingstid. Dersom du velger å motta papirfaktura vil du få et gebyr på 35 kroner, men velger du elektronisk faktura påløper ingen ekstra kostnader.

Den ansvarlige for ”familien” står ansvarlig for alle abonnementene og får dermed regningen for alle de andre ”familiemedlemmene”. Men er man en kjernefamilie på to voksne og to barn går vel regningene av samme potten uansett.

Du kan ha et bedriftsabonnement og inntil 3 kontantkort innen familien, men den ansvarlige må ha et av Netcoms etterbetalte privatabonnement. Ettersom du i den trådløse familien ikke betaler for oppstarten per samtale kan også tomme kontantkort ringe hjem til mor og far - eller andre i familien naturligvis.

Utfall og sikkerhet
De fleste har sikkert fått med seg at Netcom har hatt noen problemer med nettet det siste året. Få eller ingen er fristet til å gå en dag, eller selv noen timer uten dekning på mobiltelefonen.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Nina Kersten Nilsen i Netcom arbeides det nå på alvor med å få en sikker løsning som hindrer denne typen utfall.

- Vi skal gjennomføre en utskiftning av all hard- og software på vårt autentisering- og lokasjonsdatasystem i løpet av sommeren og høsten, sier hun til Mobilen.no

- Det har vært problemer med disse systemene flere ganger, men ettersom det ikke har vært den samme feilen, velger vi å skifte ut alt, sier hun.

Vi er godt fornøyde med Netcoms tilbud, og mener de har noe for de fleste. Om vi skal anbefale et spesifikt abonnement er Smart Talk det vi umiddelbart tror vil passe for flest, og er du i tillegg en ivrig SMSer (mer enn 340 i måneden) anbefaler vi at du i tillegg punger ut med 200 kroner ekstra for å kunne sende et tilnærmet ubegrenset antall tekstmeldinger i måneden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen