Spørsmålet som reiser seg er jo om T-Mobile vil vinne frem. (Foto: Faksimile hentet fra Engadget.com)

Operatør truer tekno-nettsted

Nettstedet Engadget har mottat trusler fra den tyske telefongiganten Deutsche Telekom, moderselskapet til T-Mobile. Men denne gangen gjelder det ikke topphemmelige industrihemmeligheter publisert på forsiden i all verdens medielys. Det er bruk av samme skriftfarge i logoen.

"Eier" fargen magenta

Bakgrunnen for hele saken er at T-Mobile har varemerkebeskyttet en nyanse av fargen magenta, og går dermed til rettslige skritt mot alle andre de mener bruker fargen ulovlig. T-Mobile og Engadget bruker en tilnærmet lik farge i logoen, og det er tenkelig at T-Mobile ønsker å sette et eksempel ved å tvinge Engadget i kne.

Ikke det at T-Mobile egentlig har en spesielt god sak. Operatøren har kun tyske patentrettigheter, som kan bestrides i andre land, og det kun på den spesifikke rosafargen RAL 4010.

Foreløpig bare Tyskland

Til nå har T-Mobile sine advokater nøyd seg med å drive søksmålsjaget sitt stort sett innenfor egne landegrenser, der flere selskaper er blitt saksøkt i Tyskland for å bruke nøyaktig samme farge som T-Mobile. I tillegg har Telia i Danmark blitt saksøkt for å ha brukt en rosa-variant i sin logo.

Men selv om brevet til Engadget, som du kan lese her i sin helhet, er i vennlige ordelag, ligger det latent noe bak som kan gi alle med forsmak for magenta en utrygg fremtid. Vi ser allerede for oss den uforsiktige barnehageungen, som etter å ha tegnet med rosa på en barnetegning får sinte advokater fra Tyskland på døren.

Du kan lese mer om saken hos Engadget >>

Forøvrig skal det nevnes at Engadget ikke ser ut til å la seg skremme av T-mobile. Snarere tvert i mot. Dagen etter at brevet ble offentliggjort har nemlig nettstedet valgt å legge inn ny bakgrunn i alle fargenyanser som finnes av magenta, og logoen har fått en syrlig vektlegging av "engadgeT-MOBILE" med samme farge.

I tillegg har flere andre nettsteder, deriblant Gearbits og Phonearena endret logo og bakgrunn i solidaritet med Engadget.

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen