Operatør tilbyr like surfepriser over alt

Operatør tilbyr like surfepriser over alt

Går i strupen på de skyhøye roamingprisene i utlandet.

Mange som reiser på ferie eller jobb rundt om i verden har nok merket at det fort kan bli veldig dyrt å bruke internett på mobilen. Nå er det kommet en leverandør som vil tilby en fastpris som skal være lavere enn hva våre egne norske operatører kan tilby.

Abroadband tilbyr surfing i over 50 land med en fastpris på cirka 4,5 kroner per megabyte. Dette inkluderer i tillegg til Europa blant annet USA, Australia, Kina og Hong Kong. Spesielt i de sistnevnte er det rett og slett svindyrt med nettbruk fra mobil. I Europa får du egne datapakker fra de norske leverandørene hvor du kan få et pristak på for eksempel 49 kroner per døgn, med en kvote på 20 megabyte.

Med en snittpris på godt over 100 kroner per megabyte i land utenfor Europa, er det ikke vanskelig å se at det kan være lønnsomt å bytte til en annen leverandør her. Et alternativ er jo selvsagt å kjøpe et kontantkort i det landet du er, da kan du få gode priser på nettbruken, men dette varierer.

For deg som reiser mye

Abroadband opererer uten bindingstid og månedavgift. Du skal altså kun betale for bruken. Du får også tilgang til en egen side hvor du hele tiden har oversikt over hvor mye du har brukt. Betaling skjer over nettet ved bruk av kredittkort eller PayPal.

Det skal sies at det koster cirka 150 kroner for SIM-kortet fra Abroadband, men med tanke på at dette tilsvarer halvannen megabyte ved bruk av en av de norske operatørene i noen av landene nevnt over kan det fort lønne seg. I tillegg kan du også kjøpe et mobilt bredbåndmodem som du kan sette i datamaskinen for å komme på nett med den også.

Dette kan være en god løsning, spesielt hvis du skal utenfor Europa. Som sagt finnes det ofte lokale løsninger i de ulike landene, men prisene her kan variere. Det jobbes også nå for å regulere prisnivået på internettbruk i utlandet slik at prisene til slutt skal jevnes ut med de hjemlige. Enn så lenge er dette kun rettet for EØS- og EU-landene, men vi får håpe det skjer med resten av verden etter hvert og.

Dersom du ønsker å surfe på nettet i utlandet med ditt eget abonnement kan du sjekke ut denne artikkelen for å holde deg unna de verste fallgruvene.

Les også: Mobilsurfing i utlandet skal bli billig

(Kilde: Abroadband.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen