Slik markedsfører den amerikanske operatøren FreedomPop sine tjenester. Nå etablerer de seg i Europa.
Slik markedsfører den amerikanske operatøren FreedomPop sine tjenester. Nå etablerer de seg i Europa. (Bilde: Skjermdump, freedompop.com)

Operatør vil tilby gratis abonnement i Europa

Den amerikanske operatøren FreedomPop etablerer seg på kontinentet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I USA har den virtuelle mobiloperatøren FreedomPop tilbudt gratis mobilabonnement en stund. Tjenesten inkluderer 200 minutter taletid, 500 tekstmeldinger og en halv gigabyte data. Nå tar de den samme tjenesten til utvalgte europeiske land.

Nettstedet techcrunch.com melder at innbyggerne i Belgia blir de første som får tilgang på operatørens tjenester. Deretter er det duket for etablering i Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Spania. Selskapet skal også etablere seg i foreløpig uspesifiserte land langs stillehavskysten. Innen utgangen av året skal FreedomPop være tilgjengelig i sju nye land.

I USA opererer den spesielle tjenesten i Sprints infrastruktur. I Belgia er det operatøren BASE som blir brukt som utgangspunkt.

Gir bort abonnement, selger oppgraderinger

Siden det er lite penger i å gi bort abonnement gratis, livnærer operatøren seg på å selge oppgraderinger fra gratispakken. Det helt grunnleggende er med andre ord gratis, men så fort du skal ha mer enn en halv gigabyte datatrafikk i måneden må du altså betale for den ekstra trafikken. Hvordan prisstrukturen blir her i Europa er foreløpig uklart.

I USA har FreedomPop en struktur som lar deg betale mer for abonnement med flere ringeminutter og ubegrenset antall tekstmeldinger. Mengden inkludert datatrafikk går imidlertid ikke opp. Amerikanske brukere som trenger mer enn den halve gigabyten i måneden, betaler en cent per megabyte, eller ti dollar per gigabyte, omtrent 60 kroner.

Kun SIM-kort i første omgang

Operatøren tar ikke med seg alle sine amerikanske tilbud til Europa. Over dammen selger de nemlig også mobiltelefoner. Den delen blir ikke med, og i første omgang vil FreedomPop bare tilby løse SIM-kort til kunder som allerede har åpne mobiltelefoner.

En av årsakene til at Belgia ble valgt som første europeiske land, skal være at landet har en forholdsvis liten befolkning, og at smarttelefoner har svært høy utbredelse der. Operatøren bedyrer også at de skal ha svært rimelige priser for gjesting i mobilnett utenlands, en kostnad EU uansett setter foten ned for fra desember neste år.

EU har gjennom flere år stilt krav til de europeiske teleoperatørene.
I år kom det nye krav. Les mer her »

(Kilder: techcrunch.com, engadget.com)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen