Opera er verdens største mobilnettleser ifølge tall fra Statcounter.
Opera er verdens største mobilnettleser ifølge tall fra Statcounter. (Bilde: Silje Gomnæs)

Opera størst på mobilsurfing

Opera er igjen verdens største mobilnettlser, melder selskapet i en pressemelding i dag. Dette kommer etter at Apples nettleser Safari på Iphone regjerte som verdens mest brukte mobilnettlser i februar.

Ifølge tall fra Statcounter Global Stats var Opera den mest brukte mobilnettleseren i mai, med en andel på 24,6 prosent mot 22,3 prosent for Iphone. Nokia har tredjeplassen med en andel på 17,9 prosent med sin Webkit-baserte nettleser.

Safari likevel størst

Opera nevner imidlertid at dersom man ser andelen fra Iphone og Ipod Touch under ett, så er Apples nettleser fortsatt størst. Det er nemlig nøyaktig samme nettleser på de to enhetene.

Operas nettelsere Opera Mini og Opera Mobile kan lastes ned til mange mobiltelefoner, og er tilgjengelig som en tredjeparts nettleser. Safari derimot er kun å få til Iphone og Ipod Touch. Med tanke på at Iphone har en relativt lav markedsandel er det trygt å si at Iphone-brukere generelt surfer mye.

Apple størst i Norge

Statcounters tall viser for øvrig at Iphone var den ubestridte markedslederen på surfing i Norge i mai med en andel på 38,5 prosent. På andreplass følger Ipod Touch med 21,84 prosent, mens Opera havner på tredjeplass med 19,67 prosent.

De globale tallene er basert på fire milliarder sidelastinger per måned.

Du kan se statistikken på Statcounters nettsider »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen