Opera oppgraderes

En alphaversjon av Opera 11 ble lagt ut for en måned siden, og en av nyhetene denne gangen var støtte for utvidelser.

Nå er en ny testversjon klar, og det dreier seg først og frem om videreutvikling av funksjoner som ble lagt til i forrige alphaversjon. Adressefeltet i den nye nettleseren skal nå være sikrere i den forstand at det skal kunne varsle brukeren, dersom vedkommende blir videresendt til potensielt skadelige nettadresser. Alle nettsider i Opera får et merke på venstre siden i adressefeltet, et merke som erstattet protokoller som HTTP og HTTPS. Dersom brukeren klikker på merket vil vedkommende få mer informasjon om den aktuelle nettsiden.

Opera har i nesten ti år hatt en mulighet for kontroll med musebevegelser ("gestures"), men denne funksjonen får en overhaling i versjon 11. Utviklerne har lagt til en visuell guide for brukerne. Dersom du holder nede høyre musepeker vil menyen for musebevegelser dukke opp.

Den nye funksjonen som gjør at nettleseren kan utvides er også blitt videreutviklet. Opera har økt sikkerheten rundt installasjon av utvidelser, og det skal være enklere å konfigurere utvidelser.

Last ned

En oppdatert Opera 11 alpha kan lastes ned fra opera.com – for Windows, Mac og Linux.

(Kilde: Opera Desktop Team)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen