Opera oppdaterer mobil-nettleserne sine

Både Mini og Mobile får en overhaling.

Operas nettlesere for mobiler og nettbrett har vært et fint hjelpemiddel for deg som vil ha så lav dataforbruk som mulig. Nå blir både Opera Mini og Opera Mobile oppdatert, til henholdsvis versjon 6.5 og 11.5.

Bedre oversikt over databruk

Den største forbedringen til de to nettleserne ser ut til å fokusere på nettopp databruk. Nå skal man enkelt kunne trykke seg inn på en meny, og se akkurat hvor mye man har lastet ned. Dette er en svært nyttig funksjon for deg som vil ha oversikt over hvor mye data du bruker, så du ikke overstiger din månedlige maksgrense.

Mange mobilabonnementer har som kjent en maksgrense på kanskje 500 eller 1000 MB, og dersom man overstiger dette vil man begynne å betale langt større summer for databruken.

I de nye versjonene av nettleserne skal de også ha dukket opp et stjerneikon på bunnen, slik at du enkelt kan bokmerke nettsider, og gjøre slik at de dukker opp i hurtigmenyen når du starter applikasjonen.

Raskere og lettere

For deg som ikke er kjent med Operas mobilnettlesere, Opera Mini og Mobile, har de begge mulighet til å spare deg for mye ekstra datanedlasting. Opera Mini skryter av å kunne komprimere nettsider opptil 90 prosent via eksterne servere, slik at du ikke laster ned mer enn du trenger. Opera Mobile har mulighet til å kunne gjøre det samme, men er ment som et raskt alternativ til den innebygde nettleseren du finner i Android-telefoner.

Opera Mini 6.5 og Opera Mobile 11.5 ser ut til å begge være ute på Android Market, mens Opera Mini 6.5 fortsatt glimrer med sitt fravær på Apple App Store. Det tar nok ikke lang tid før dette endrer seg, og oppdateringen er tilgjengelig også for Apple-kunder.

Last ned til Android-mobiler

Last ned til Apple-mobiler

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen