Opera Mobile 9.5 beta er lansert

Opera Mobile 9.5 har endelig kommet i en nedlastbar beta-utgave. Det er imidlertid kun eiere av telefoner med Windows Mobile som kan laste ned den nye nettleseren så langt. Egne versjoner for de Symbian-baserte systemene S60 og UIQ skal være på vei.

Last ned Opera Mobile 9.5 »

Med Opera Mobile 9.5 har Opera i stor grad sett bort fra den tidligere versjonen av nettleseren, og utviklet noe helt nytt i stedet.

– Opera Mobile 9.5 er egentlig en total nyutvikling. Nettleseren har fått mye bedre ytelse, den har flere funksjoner og bedre Flash-støtte, og den har fått et nytt grensesnitt som gjør brukeropplevelsen bedre, sier Tor Odland, PR-ansvarlig i Opera.

Odland understreker at Opera Mini har bevist at enkelheten er viktig, og de har fult sitt eget eksempel i Opera Mobile 9.5.

– I den nye nettleseren har vi holdt det enkelt ved å ikke gi brukeren unødvendig mange valg. Dessuten har vi gjort surfeopplevelsen så lik som mulig den surfeopplevelsen man får på en PC, sier Odland.

Mye som Opera Mini

Da vi prøvde ut en tidlig versjon av Opera Mobile 9.5 på Mobile World Congress i februar oppdaget vi at navigeringen skjer på samme måte som i de nye utgavene av Opera Mini, men Mobile-versjonen har flere funksjoner. Et eksempel er Widgets.

Mens Opera Mini baserer seg på at servere på internett skal tygge nettsidene ferdig, er Opera Mobile 9.5 en fullblods nettleser. En slags blanding mellom Opera for PC-en og Opera Mini.

Mens Opera Mini er skrevet i Java som støttes av alle mobiler, er Opera Mobile 9.5 skrevet i C og C++, og vil kun være mulig å bruke på smarttelefoner.

Vi kommer med en full test av Opera Mobile 9.5 så snart som mulig.

(Kilder: Opera)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen