Opera Mini er blitt en eneste stor suksess for Opera. (Foto: Opera)

Opera Mini på vei mot stjernene

Opera slapp denne uken selskapets månedlige rapport, som er alt annet enn uhyggelig lesning for selskapets mobilavdeling. Selskapet kan nemlig notere seg en årsvekst på bruk av mobilnettleseren på svimlende 341 prosent til 19 millioner brukere.

Bare i september måned lastet brukere ned 4,5 milliarder nettsider gjennom Operas komprimeringsløsning, som gjør at normale nettsider krympes for å tilpasses mobilen - både i data og oppløsning. Veksten på bruk ender dermed på 420 prosent.

Bruk øker enormt i Afrika

Der bruken øker mest er i Afrika. Opera selv tror dette har å gjøre med at mange afrikanske mobilbrukere ikke har normal internettilgang og dermed bruker Opera Mini som sin hovednettleser.

Et godt eksempel på dette er Burkina Faso, et land på størrelse med Island i Vest-Afrika, som har opplevd en vekst i antall sidevisninger med 50 000 prosent. Et langt større land som også befinner seg på topp ti-listen er Libya, som har opplevd vekst på 3780 prosent i bruk til nå i år.

– Dette forteller oss at det er i ferd med å skje en endring, og at flere mennesker nå har mulighet til å få tilgang til Internett fra steder hvor dette tidligere var utenkelig, sier Jon von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software, i en pressemelding.

For Norges del viser Operas statistikk at folk bruker Opera Mini som de ellers bruker sin vanlige nettleser. Nettstedene med flest besøk via Mini tilsvarer i stor grad de som også besøkes mest gjennom konvensjonelle nettlesere, med nettsteder som VG, Google, Facebook og Dagbladet på topp.

(Kilder: Opera, Digi, Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen