Opera Mini invaderer USA og Asia

Nokia 6505 er en av mange telefoner med Brew i USA. (Foto: Nokia)
Nokia 6505 er en av mange telefoner med Brew i USA. (Foto: Nokia)

Opera meldte i dag i en børsmelding at selskapet har inngått en avtale som åpner for at Opera Mini nå vil komme til Brew. Avtalen kan bety flere millioner nye kunder for Opera, og åpne det til nå uåpnede mobilmarkedet med Brew i Asia og USA.

Opera Mini har allerede vel 15 millioner brukere på verdensbasis, men har så langt vært forbeholdt telefoner med Java-støtte, og dermed hovedsaklig telefoner solgt i Asia og Europa. Med Brew-støtte vil en rekke japanske, amerikanske og øvrige asiatiske telefoner få muligheten til å surfe enkelt på en liten skjerm, noe som har gjort Opera Mini svært populær andre steder.

Brew deler enkelte likheter med Java, i og med at plattformen gjør at du kan laste inn nye programmer på billigere og enkle telefoner som ikke har Symbian, Windows Mobile eller Linux. Det betyr at samtidig at det er et større antall Brew-telefoner i omløp, som igjen betyr et stort kundepotensial for Opera.

Selv om Brew er lite kjent i Europa, leverer store produsenter som Nokia og Motorola telefoner med systemet. I alt 65 operatører i 30 land bruker grensesnittet.

(Kilde: Digi, Opera)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen