Opera Mini gjør rent bord

Opera Mini har hatt en eventyrlig suksess siden den dukket opp på markedet. Den lille raske nettleseren ble offisielt lansert i 2006, og har nå rukket å opparbeide seg 50 millioner aktive brukere.

Dette er et ganske høyt tall ettersom det reflekterer brukere som faktisk benytter internett på mobilen med Opera Mini som nettleser, i motsetning til de som bare har installert nettleseren uten å bruke den.

Økningen i antall brukere er voldsom. I januar 2009 talte Opera Minis aktive brukere 20 millioner, et tall som fortsatt er ganske imponerende. Økningen på et år er altså på 30 millioner aktive brukere, eller 150 prosent.

- Bare starten

- Vi verdsetter at det er mange mennesker i land med redusert infrastruktur som får anledning til å bruke nettet med Opera Mini, og er ydmyke overfor det faktum at millioner av mennesker bruker oss til enhver tid. Men vi skal vokse videre, og femti millioner er bare starten. Det sier Pål Unanue-Zahl, pressetalsmann i Opera Software, til Amobil.

Opera mini har økt kraftig for hvert år som har gått siden lanseringen. Opera Minis 20 millioner aktive brukere ved inngangen til fjoråret var en økning på 160 prosent fra året før. Og før det igjen var økningen fra foregående år på mer enn 300 prosent.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen