Opera Mini går globalt

I Norge har Opera Mini vært tilgjengelig i Norge i et drøyt halvår allerede. Nå er den nye nettleseren for mobiltelefoner klar for verdenslansering.

Opera Mini har blitt svært så populær her til lands, både på grunn av brukervennligheten og det faktum at den kan brukes på omtrent samtlige telefoner på markedet.

Den lille nettleseren er nemlig Java-basert, noe som gjør den svært aktuell for veldig mange. Tilnærmet alle mobiltelefoner på dagens marked har støtte for Java.

- WAP er begrenset
- Vi har aldri hatt noe tro på WAP, sier Eskil Sivertsen i Opera til nettstedet RCR Wireless News. - Vi tror imidlertid det kommer til å ta noe tid før folk innser at WAP er en veldig begrenset tjeneste, fortsetter han.

Opera Mini går i stedet rett på sak, og lar deg surfe på vanlige nettsider. Opera har utviklet en egen teknisk løsning kalt Small Screen Rendering, som gjør at de nettsidene du laster ned med nettleseren automatisk blir tilpasset skjermen på din mobiltelefon best mulig. Dermed slipper du å bla bortover på nettsiden for å finne den delen du er interessert i.

Samarbeider med Google
Like før jul ble det klart at Opera har valgt Google som hovedpartner til sine nettlesere, både versjonen for PC-er og Opera Mini. En spesiallaget startside med Google-søk er derfor det første som møter deg når du starter Operas nettleser både på mobiltelefonen og på større maskiner. I tillegg har Opera markedsføringsavtaler med selskaper i flere land. Her i Norge har TV2 stått for det meste av markedsføringen av nettleseren.

I følge nettstedet Eweek har Opera planer om å få i stand markedsføringsavtaler med både mobiloperatører og tjenesteleverandører for å finansiere og markedsføre Opera Mini i nye markeder.

- Akkurat nå tjener vi ingen ting på Opera Mini, så vi håper folk fatter interesse og begynner å surfe på mobilen med nettleseren vår, sier Sivertsen til Eweek.

I fjor svirret for øvrig ryktene om at Microsoft og Opera var i forhandlinger om et mulig oppkjøp av Opera. Selv om det norske selskapet gikk ut og avkreftet ryktene, er ikke kritikerne i tvil om potensialet som ligger i et slikt oppkjøp:

- Hvis noen skulle kjøpe Opera er det liten tvil om at selskapets Mini-teknologi og erfaring med forskjellige plattformer vil være et stort trekkplaster, sier Michael Gartenberg, analytiker i Jupiter Research, til TechNewsWorld.

Hvis du har lyst til å prøve ut Opera Mini, kan du skrive inn adressen http://mini.opera.com i WAP- eller nettleseren til mobiltelefonen din. For 20 kroner kan du også bestille Opera Mini via SMS fra Operas nettsider. Hvis du vil vite mer om hvordan Opera Mini fungerer i praksis før du laster ned nettleseren til din egen telefon, kan du lese vår test av nettleseren fra august.

(Kilde: IT-avisen, Opera, Cnet, Eweek, Teleclick, TechNewsWorld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen