Opera Mini 4 er lansert

Endelig har den endelige versjonen av nettleseren Opera Mini 4 blitt lansert, etter at vi i sommer testet betaversjonen. Dette er nettleseren som fungerer på så godt som alle mobiltelefoner med Java-støtte.

Fordelene er at programmet, i stedet for å gi tilgang til de langt kjedeligere wap-sidene, i stedet gir rask nedlasting og miniversjon av de sidene man til vanligvis besøker på PC-en.

Les også:

- Superkjapp mobilnettleser
- Firefox kommer til mobilen
- Mobilversjon i løpet av året

Nyttige funskjoner

Programmet, som kan lastes ned gratis fra nettsidene til Opera Mini, er utviklet av det norske selskapet Opera Software, som har spesialisert seg på nettlesere til en hel rekke forskjellige enheter.

Når det gjelder mobilversjonen er det Zoom-funksjonen som er mest å skryte av. Denne brukervennlige funksjonen lar brukerne zoome inn og ut på sidene for å få tilgang til akkurat det innholdet som er interessant.

Ved å velge såkalt Small Screen Rendering vil bildet nedjusteres slik at det ikke er nødvendig å scrolle horisontalt. Nettleseren reduserer også datastørrelsen på sidene som lastes ned, slik at det er mulig å redusere kostnaden ved mobilsurfing.

Verrsjon 4 av Opera Mini støtter nå også Opera Link, som er en plattform for synkronisering av Opera-data mellom selskapets nettlesere på andre plattformer.

Størst i verden

Opera Mini har blitt en enormt populær nettleser siden lanseringen. Nå er det 26 millioner som har tatt i bruk programmet og disse ser på mer enn én milliard nettsider i måneden.

- For to år siden introduserte vi Opera Mini for verden fordi vi ville gi nettet til brukere hvor enn de er. I dag er Opera Mini verdens mest populære mobile nettleser, sier administrerende direktør Jon von Tetzchner i Opera Software.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen