Opera Mini 2.0 er her

I august i fjor lanserte Opera en helt egen nettleser til mobiltelefoner; Opera Mini 1.0. Siden den gang har 2,5 millioner mobilbrukere verden over lastet ned den lille nettleseren. I dag presenterte Opera en oppgradert versjon av nettleseren, Opera Mini 2.0.

Opera Mini er praktisk talt alene i sin klasse blant mobile nettlesere. Nettleseren er nemlig Java-basert, noe som betyr at den kan brukes på tilnærmet alle mobiltelefoner som finnes på markedet i dag.

Da Opera Mini først ble lansert, lærte mobilsurfere over hele kloden seg et nytt og kjærkomment begrep; Small Screen Rendering. Denne teknologien gjør at nettleseren tilpasser innholdet i en nettside til størrelsen på mobilskjermen din. Dermed kan du surfe på brede og tunge nettsider uten at du behøver kompass for å finne frem til riktig sted på siden.

Den nye utgaven av Opera Mini benytter også Small Screen Rendering-teknologien. Men 2.0-versjonen har i tillegg noe nytt å by på.

Last ned mp3 direkte
Opera har også fått med seg at musikk og bilder på mobiltelefonen er i skuddet for tiden. Med Opera Mini 2.0. har du derfor muligheten til å laste mp3-filer og bilder direkte fra nettleseren og til telefonen. Det skal også være enklere å skaffe seg nye ringetoner og logoer via 2.0.-versjonen. Det eneste du behøver å gjøre, er å klikke på linken til ringetonen eller logoen i nettleseren, og innholdet vil bli sendt til deg som SMS eller MMS.

Opera Mini 2.0. har også noen nye funksjoner i forhold til utseendet. Synes du nettleseren ser kjedelig ut, kan du velge mellom forskjellige temaer å kle den med, alt etter hvilket humør du er i.

        

Bokmerker på 1, 2, 3
Den nye bokmerkefunksjonen i Opera sparer deg for mye av knotet med å finne frem til favorittsidene dine. Du kan nemlig gi spesifikke nettsteder en egen tallkombinasjon i nettleseren. Når du vil besøke det aktuelle nettstedet, taster du inn tallkombinasjonen for bokmerket, og Opera Mini vil automatisk ta deg dit.

Bruker du ofte søkemotorer, skal du nå kunne ha tilgang til alle disse direkte fra startsiden din i nettleseren. I følge Opera har du nemlig muligheten til å legge inn ekstra søkemotorer på startsiden.

Da Opera Mini 1.0 ble lansert, skrev vi at nettleseren ikke hadde støtte for SSL-nettsider, som blant annet brukes når du besøker nettbanken din. Eskil Sivertsen i Opera forteller til Amobil at heller ikke den nye versjonen av Opera Mini har full støtte for slike sider.

- Anbefaler ikke nettbank
- Man kan bruke nettbank og liknende tjenester med Opera Mini, men vi anbefaler det ikke. Full støtte for SSL kommer i en senere utgave, forteller Sivertsen.

Opera Mini 2.0. er, i likhet med den første utgaven av nettleseren, gratis å bruke. Ønsker du å teste Operas mobile nettleser, kan du gå til adressen http://mini.opera.com i nettleseren på telefonen din, eller sende en SMS (koster 20 kroner) med kodeordet Opera til 2130. Deretter følger du linken du får tilsendt på SMS.

Like etter at den første versjonen av Opera Mini ble lansert, prøvde vi ut den lille nettleseren. Hva vi synes om den, kan du lese i testen vår.

(Kilde: Opera)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen