Opera lanserer Mini

Operas mobile nettleser har hittil kun være mulig å bruke på smarttelefoner, og eiere av enklere mobiltelefoner har måttet nøye seg med WAP. Opera vil gjerne øke kundemassen enda mer, og lanserer derfor nettleseren Opera Mini.

Opera Mini er et samarbeidsprosjekt mellom den norske programvareprodusenten og TV2. Alle som sender en SMS til 1984 vil kunne bruke Opera Mini gratis. I tillegg skal TV2 kjøre en markedskampanje for sine mobile tjenester. Inntektene fra kampanjen skal deles mellom de to selskapene.

Opera Mini er basert på Java, noe som gjør at svært mange mobiltelefoner støtter nettleseren. Rolf Assev i Opera sier til digi.no at han er svært fornøyd med den lille nykomlingen:

- Opera Mini gir full tilgang til all informasjon på Internett, i et godt lesbart format.

'All' informasjon er imidlertid en sannhet med modifikasjoner. Siden leseren kjører med Java, vil den ikke kunne laste såkalte sikre (SSL-baserte) sider. Dette betyr at du ikke vil kunne bruke Opera Mini til å sjekke statusen hos nettbanken din, eller besøke andre nettsteder med høy grad av sikkerhet.

Nye forretningsmodeller
Assev påpeker at Opera Mini gir selskapet muligheten til å prøve ut nye forretningsmodeller:

- Tidligere har vi vært begrenset til lisenser per levert eksemplar. Opera Mini lar oss prøve ut nye forretningsmodeller i samarbeid med innholdsleverandører. TV2-modellen er en type. Vi kan også tenke oss å skreddersy en versjon av Opera Mini slik at den bare kan hente informasjon fra et begrenset antall nettsteder, og tilby innholdsleverandører å dele abonnementsinntekter.

Opera har de siste årene opplevd en sterk økning i antall brukere, og i dag er det flere millioner mennesker verden over som har lastet ned den norske nettleseren til sin mobiltelefoner.

Han beskriver også Opera Mini som et "utrolig viktig prosjekt", og en pekepinn på hvordan den lille nettleseren skal presenteres for resten av verden.

Vi vil om kort tid komme tilbake med en test av Opera Mini.

(Kilde: Dagens Næringsliv, digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen