Opera lanserer 7.21 på fire plattformer

BETA versjonene for 7.0 serien har lenge vært tilgjengelig for nedlasting, men nå er final realese endelig kommet for fire plattformer. Den eneste av de store plattformene som glitrer i sitt fravær er MacOS. Operas CEO, Jon S. von Tetzchner utalte tidligere i år at samtlige plattformer skal være over i 7 serien før nyttår. Hvis dette lar seg gjøre så fort vil man snart også få OS2, BeOS og MacOS i 7 serien.

For de av dere som har prøvd BETA versjonene som har vært tilgjengelig vil denne siste versjonen kun innholde feilfikser samt to nye nevneverdige funksjoner.
Opera har med denne versjonen implementert Kiosk mode igjen. Kiosk mode ble utviklet i 6 serien for å kunne bruke Opera i infokiosker og lignende. Med kiosk mode kan man enkelt og sikkert la brukerne surfe med Opera med offentlige maskiner på et infotorg eller biblotek for eksempel. Den andre nevneverdige funksjonen er muligheten til å gjennopprette vinduer du lukket ved et uhell.

Denne samtidige lanseringen er blitt mulig fordi selskapet ikke lenger lager nettleseren på en plattform (f.eks. Windows) for så å portere den til de andre plattformene. I stedet er hele utviklingsprosessen gjort uavhengig av plattform.

Relaterte linker:
Last ned Opera.
Press release.
Changelogs.
Kiosk mode i Opera

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen